Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama
Tematyczne:

Kuchnia

Pizzerie Lublin. Nasz ranking 10 najlepszych pizzerii

Pizzerie Lublin. Nasz ranking 10 najlepszych pizzerii

Cieniutkie ciasto, bajeczne oliwy, piec opalany drewnem. Podpowiadamy, gdzie w Lublinie warto pójść na pizzę. 15.02.2015 11:45
Tatar, nereczka i gęsie żołądki. Gdzie zjesz dobre przekąski?

Tatar, nereczka i gęsie żołądki. Gdzie zjesz dobre przekąski?

Po przekąskach można poznać klasę restauracji. W temacie przekąsek w Lublinie za dobrze nie jest. No bo gdzie zjeść porządnego śledzia na zakąskę? 14.02.2015 21:00
Cebularze z Mandragory

Cebularze z Mandragory

Coraz więcej restauracji w Lublinie wypieka na miejscu chrupiące bułeczki. W Caffe Trybunalska działa nawet mała piekarnia, wypieka się tu bułki, chleb z ziarnami, malutkie cebularzyki i tarty. 10.02.2015 00:01
Reklama deweloper tbv
Zawijane, duszone i z kapustą. Zrazy to danie z tradycją (przepisy)

Zawijane, duszone i z kapustą. Zrazy to danie z tradycją (przepisy)

Zrazy to szlachetne danie z wielką tradycją. Podawane z kaszą gryczaną powinny być jednym ze sztandarowych dań kuchni lubelskiej. Podobnie jak gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami 07.02.2015 16:00
Gdzie zjeść dobrą rybę w Lublinie?

Gdzie zjeść dobrą rybę w Lublinie?

Jarek Sak, szef kuchni Caffe Trybunalska wprowadza do karty stek z tuńczyka. Stek jest obtoczony w białym i czarnym sezamie. Smażony krótko, z zewnątrz chrupiący, w środku lekko krwisty, jest już po pierwszych testach. 01.02.2015 09:45
Top 10 tradycyjnych dań z naszego regionu

Top 10 tradycyjnych dań z naszego regionu

Coraz więcej osób podróżuje do naszego regionu z powodów gastronomicznych. Lokalna kuchnia pozwala rozsmakować się tym, co w danej kulturze najlepsze. Na Liście Produktów Tradycyjnych mamy już 129 przysmaków, kolejne czekają na rejestrację. Oto 10 dań, które w pierwszej kolejności powinien spróbować turysta w naszym regionie 25.01.2015 15:00
Warzywniak, flaki i nowy Hades Szeroka

Warzywniak, flaki i nowy Hades Szeroka

Moda na restauracje, w których potrawy przyrządzane są z naturalnych produktów od miejscowych producentów, zmusza właścicieli do nowych pomysłów. Eliza Kunc, która w Piaskach prowadzi restaurację \"U Elizy”, otworzyła swój warzywniak. 25.01.2015 00:01
Siedem słynnych zup z Lubelszczyzny

Siedem słynnych zup z Lubelszczyzny

Aż trudno uwierzyć, że już w XVII wieku Polacy znali 200 rodzajów zupy. A francuscy kucharze mogli tylko się do nas uczyć. Do dziś przetrwały w naszym regionie zupy, których receptury mają ponad 100 lat. Niektóre z nich, jak zupa cebulowa z Goraja, są wpisane na Listę Produktów Tradycyjnych 17.01.2015 20:45
Pierożki z karpia i owoce morza

Pierożki z karpia i owoce morza

Bardzo lubię malutką restaurację \"Gospoda U Kowalskich” schowaną na Alei Spółdzielczości. Stylizowana na mały dworek coraz ma w karcie udane strzały. Jadłem tam przedobrą zupę króliczą. Muszę zjeść pierożki z gęsiną. Okazuje się, że restauracja się \"rozmnożyła”. Właściciele małej gospody przejęli interes od właściciela Zajazdu Ułańskiego przy Abramowickiej. 11.01.2015 16:30
Instrukcja obsługi golonki: Gdzie zjeść? Jak przyrządzić?

Instrukcja obsługi golonki: Gdzie zjeść? Jak przyrządzić?

W restauracjach golonka trzyma się mocno. Na kulinarnej mapie regionu jest kilka miejsc, gdzie regularnie zjawiają się fani golonki z wody lub golonki zapieczonej w piecu ze złocistą, chrupiącą skórką i podanej z chrzanem. Lub zasmażaną kapustą z kminkiem. Albo purée grochowym. Każdą z tych golonek możecie przyrządzić sobie w domu. Pod warunkiem, że znacie kilka sztuczek 10.01.2015 19:15
Food porn, sushi i piwo na ziołach. Co będzie modne w kuchni w 2015 roku?

Food porn, sushi i piwo na ziołach. Co będzie modne w kuchni w 2015 roku?

Na topie jest food porn, czyli zmysłowe fotografowanie jedzenia. Do Lublina dotarła też moda na street food. Lawinowo rośnie zainteresowanie blogami kulinarnymi i wspólnym gotowaniem. Na stół wracają zapomniane produkty. Co będzie modne w kuchni w 2015 roku? 03.01.2015 17:45
Belka rozwijalna

Belka rozwijalna

"Gotuj z Suliszem" - www.dziennikwschodni.pl/gotujzSuliszem. Serwis kulinarny prowadzony przez Waldka Sulisza z Dziennika Wschodniego i Magdę Fijałkowską z Radia Lublin. Tu przeczytasz o sztuce gotowania, wyśmienitych potrawach, niezapomnianych smakach i magicznych miejscach, gdzie można dobrze zjeść. 25.12.2014 14:10

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama