Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama Radosnych Świąt Bożego Narodzenia naszym drogim Czytelnikom życzy Redakcja Dziennika Wschodniego
Reklama

Świerszcz w czekoladzie. Uczelnia znalazła sposób na dzień otwarty

Nieżywe świerszcze, ale za to w czekoladzie – takimi atrakcjami kusił Uniwersytet Przyrodniczy podczas dnia otwartego. Najważniejsza była jednak oferta dydaktyczna zaprezentowana przyszłym studentom.
Świerszcz w czekoladzie. Uczelnia znalazła sposób na dzień otwarty

Autor: Piotr Michalski

– Oferujemy ponad 50 kierunków studiów, w tym niektóre wyjątkowe w skali kraju – mówi profesor Urszula Kosior –Korzecka, prorektor ds. studenckich i dydaktyki.

– Podczas dnia otwartego można porozmawiać z pracownikami naukowymi, którzy będą przyszłymi nauczycielami akademickimi oraz z naszymi studentami i dowiedzieć się od nich jak wygląda studiowanie na naszej uczelni, a także jakie pasje można rozwijać, jakie wsparcie można uzyskać. Przygotowaliśmy też ciekawe konkursy, a nagrodami są gadżety uniwersytetu, jak i żywe rośliny. 

Z takimi prezentami, m.in. z majerankiem i bazylią wyszedł z UP Damian. – Będę je uprawiał, a potem cieszył się świeżymi ziołami do makaronów – zaznacza Damian. 

Dla spragnionych nietypowych doznań kulinarnych organizatorzy przygotowali egzotyczne owoce, lemoniady, roladki z marchewką, muffinki z mączniakami, mączniaki w karmelu, świerszcze w curry oraz w czekoladzie. 

– Lubię czekoladę – mówi profesor dr hab. Krzysztof Kowalczyk, rektor UP. – Dlatego uważam, że świerszcz w czekoladzie smakuje najlepiej! 

Powiązane galerie zdjęć:


Podziel się
Oceń

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama