Hades Szeroka (Grodzka 21): Najlepsze tatary w mieście
Restauracja słynie z tatarów podawanych na różne sposoby. – ... Niech mięsożercy ostrzą zęby, bo w lubelskim Hadesie trwa nieustający festiwal tatara... napisał Piotr Bikont w Newsweeku. Tatara robi się z polędwicy wołowej – szef kuchni podaje do siekanego mięsa rozmaite, mocno fantazyjne dodatki).Zjecie tu tradycyjnego tatara (żółtko, cebula, ogórek konserwowy, musztarda, grzybki marynowane), bardzo smacznego tatara po argentyńsku ( żółtko, smażony boczek, orzeszki, ketchup). Na tatara myśliwego (z rydzami, borowikami i kurkami, żółtko, cebula, tymianek, musztarda) przyjeżdżają goście z Polski. Nam najbardziej smakuje tatar po rosyjsku (żółtko, cebula, nasiona kopru, ogórek kiszony, chrzan, papryka). Ceny od 18 do 24 zł.
Autor: Hades Szeroka
