Przystań (Kunickiego 143): Najlepszy ozorek w sosie chrzanowym
W Przystani najpierw trzeba spróbować słynnych cynaderek. Czyli nerki z rusztu lub nerki w śmietanie. Jedna z najsłynniejszych polskich przystawek królowała przed wojną w najlepszych restauracjach Lublina. Przystań z powodzeniem nawiązuje do najlepszych tradycji polskiej kuchni.
Mięsożercy nie mogą przepuścić tradycyjnemu sznyclowi cielęcemu (28 zł), tradycyjnej golonce z wody z chrzanem i musztardą (27 zł). Bardzo smaczny jest zraz po węgiersku (kultowe dnie z czasów PRL) za 33 zł. Nam nieodmiennie – najbardziej smakuje wyśmienity ozorek w sosie chrzanowym, podawany z ziemniakami i zasmażanymi buraczkami za 27 zł. Restauracja Przystań to prawdziwa ostoja wyśmienitej, polskiej kuchni.
Autor: Restauracja Przystań
