Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

W piątek w Magazynie Dziennika Wschodniego

Magazyn, reporterski dodatek do Dziennika Wschodniego w kioskach już w piątek, 15 czerwca 2012 roku. Zobacz, o czym przeczytasz w najnowszym wydaniu.
W piątek w Magazynie Dziennika Wschodniego
  • Krzysztof nakręcił sukces


26-letni reżyser z Lublina jest jedynym Polakiem, który znalazł się w gronie 50 finalistów międzynarodowego konkursu filmowego. Rywalizowało o to ponad 15 000 filmów. To, czy nasz człowiek będzie mieć szansę na pół miliona dolarów, zależy także od internautów


  • Metoda małych kroków


Po czym poznać dobrego menedżera? Po piłkarzach, których ma pod swoimi skrzydłami. Kto jest najlepszym polskim futbolistą? Robert Lewandowski. A kto jest jego menedżerem? Cezary Kucharski


  • Zjazd do zajezdni: Koniec przegubowej epoki ikarusa


Dzwoniące na postojach szyby, ryk silnika, ciężko otwierające się okna. Takich atrakcji przez 30 lat dostarczały lublinianom autobusy marki ikarus. W ten weekend ostatni taki wóz odchodzi na emeryturę.

  • Cud w siódmym niebie


Ludzie nie dbają o swoją miłość. Wydaje im się, że mają drugiego człowieka na własność. I tak będzie już przez całe życie. Nie zabiegają o miłość. Nie walczą o uczucie. Nie pracują nad swoim cudem. A nad nim trzeba cały czas pracować, iść na kompromis, być wytrwałym, wyrozumiałym. Mniej zabiegać o siebie, więcej o dobro drugiego człowieka. Umierać dla siebie nawzajem, tak jak śpiewam na najnowszej płycie \"W rytmie bolera”. Wtedy miłość nie umrze. Rozmowa z Piotrem Selimem, pianistą, kompozytorem, członkiem Lubelskiej Federacji Bardów

  • Jedną sroką szybko się nudzę


Nawet próbowałem wymyślić, jak by to moje śpiewanie nazwać. I wymyśliłem. Ja śpiewam, ale się nie zaciągam.Rozmowa z Arturem Andrusem, dziennikarzem, radiowcem, poetą, autorem tekstów, piosenkarzem, artystą kabaretowym i konferansjerem

  • Bursztynowy smak


Aż się wierzyć nie chce, że w Radzyniu Podlaskim powstają jedne z najlepszych serów w Europie. Bursztyn, Rubin czy Szafir to wielkie polskie sery z Lubelszczyzny, których zazdroszczą nam Włosi i Francuzi. Maestro Wojciech Styś, główny serowar Spomleku, zdradza nam sekrety produkcji i dojrzewania Bursztynu, króla polskich serów.


  • Ochrzcić psa to nie grzech


Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama