Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

W piątek w Magazynie Dziennika Wschodniego

Magazyn, reporterski dodatek do Dziennika Wschodniego w kioskach już w piątek, 13 lipca 2012 roku. Zobacz, o czym przeczytasz w najnowszym wydaniu.
W piątek w Magazynie Dziennika Wschodniego
Kierownica z tyłu albo kij w szprychy? O prezydenta Lublina Krzysztofa Żuka mogą się rozbić lubelskie PiS i PO. I choć wszyscy twierdzą oficjalnie, że nie mają takich planów, to powstanie bezpartyjnego bloku wspierającego prezydenta staje się coraz bardziej prawdopodobne. Lublin pięć razy na tydzień Lublin zagra w nowym serialu, który od września nadawać będzie TVP1. Właśnie tu swoje życiowe perypetie przeżywać będą bohaterowie „Wszystko przed nami”. Nie kazano mi śpiewać Rozmowa z Marcinem Gortatem, koszykarzem Phoenix Suns. Smaki dzieciństwa Polędwiczki po gęsieńsku, sery kodeńskie, dzik pieczony, szynka staropolska w ziołach, kwas chlebowy, kordiały i nalewki czekają na pasjonatów dobrej kuchni na zamku w Janowcu nad Wisłą. Początek wielkiej uczty w niedzielę 15 lipca o godz. 12. Nasz przewodnik: Restauracje Lubelszczyzny O restauracji powstałej w zaadoptowanym młynie w Jakubowicach Murowanych dowiedziałem się od znajomego restauratora z Warszawy, który zazdrościł Lublinowi takich potraw przygotowywanych techniką „Sous – vide”. Na czym to polega? Pierś z kaczki, doprawioną ziołami zamyka się w opakowaniu próżniowym i gotuje kilka godzin w temperaturze na przykład 65 stopni, co zachowuje naturalny smak, wydobywa zapachy i aromaty, a mięso jest soczyste.

Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama