Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Bikont, Makłowicz i śledzik

Kiedy pojawiają się w restauracji - właściciele drżą. Ich werdykt może lokal rozsławić lub zniszczyć.
Przyjechali do Lublina, żeby spotkać się ze swoimi fanami na wieczorze autorskim w Alchemii, klubie literackim, mieszczącym się w podziemiach Muzeum Literackiego im. Józefa Czechowicza przy ul. Złotej 3. Początek jutro o godz. 20. Mamy dla naszych Czytelników niespodziankę. Jutro w Alchemii będziemy rozdawać książki z serii \"Nowoczesna kuchnia polska” dwóch naszych gości. Będzie można z autorami porozmawiać i wziąć autograf. - W Lublinie mam przyjaciół. Jestem fanem piroga biłgorajskiego - mówi Piotr Bikont. - A ja lubię kluski żydowskie z Piask. I orzechówkę z Pułankowic - śmieje się Robert Makłowicz. Wcześniej, o godz. 18 w tym samym miejscu najbardziej znani polscy smakosze wezmą udział w III Ogólnopolskim Święcie Śledzia. Restauracja, która zrobi najlepsze śledzie - dostanie od Dziennika Wschodniego \"Złotą łyżkę”. Będą też obrazy dedykowane śledziowi. Pokażą je: Marek Andała, Marta Andała, Barbara Bałdyga, Paweł Boruch, Cezary Garbowicz, Romuald Kołodziej, Jacek Kwiatkowski, Grzegorz Dobiesław Mazurek, Leszek Mądzik, Bartłomiej Michałowski, Andrzej Rzepkowski i Piotr Żółkiewski. Kuratorem wystawy jest Zbigniew Lemiech z Wydawnictwa - Drukarni L-Print. Będzie można oglądać ją codziennie od 10 do 17.
Więcej o autorze / autorach:
Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama