Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama Wojewódzki Urząd Pracy
Biznes:

Lubelski Biznes

Mając wizę turystyczną założysz firmę w Stanach!

Mając wizę turystyczną założysz firmę w Stanach!

Dzisiaj środa 13 listopada. W kalendarzu świąt nietypowych widnieje "Dzień Biznesmena". Zaprosiliśmy do naszego studia Przemka oraz Martę Zabłockich, którzy na wizie turystycznej założyli drugą firmę w Stanach, aby opowiedzieli nam o różnicach w prowadzeniu biznesu w kraju i za granicą. 13.11.2024 08:45
W Poznaniu promowali chełmskie produkty. Chcą przyciągnąć inwestorów

W Poznaniu promowali chełmskie produkty. Chcą przyciągnąć inwestorów

Obecność Chełma na kongresie samorządowym Lokal Trends miała na celu przyciągnięcie nowych inwestorów do miasta. Chełm zaprezentował lokalne firmy i ich produkty na specjalnie dedykowanym stoisku. 20.10.2024 11:02
Od 30 lat tworzą technologię

Od 30 lat tworzą technologię

Firma NETRIX prężnie działa w obszarze nowych technologii, wdrażania i projektowania systemów informatycznych. Co do tej pory udało im się osiągnąć? Jakie wyzwania stawia sobie firma? Czy podczas lat pracy natrafiali na jakieś przeszkody? Opowiedział nam o tym prezes Paweł Rymarczyk. 30.09.2024 06:49
Reklama deweloper tbv
Praca od bladego świtu. Wszystko dla smaku świeżego pieczywa

Praca od bladego świtu. Wszystko dla smaku świeżego pieczywa

Ich praca zaczyna się bladym świtem, aby rano ludzie mogli cieszyć się smakiem świeżego pieczywa. Piekarnia Pęzioł działa w Lublinie 21 lat. 28.09.2024 20:09
Największym wyzwaniem był catering dla 10 tys. osób. Ale po pandemii wciąż stają na nogi

Największym wyzwaniem był catering dla 10 tys. osób. Ale po pandemii wciąż stają na nogi

Od zawsze żywienie innych było wpisane w zawód tych ludzi. Najpierw była to instytucja zrzeszająca lubelską gastronomię, potem restauracja. Właściciele kultowej restauracji Koncertowa z Lublina przecierali szlaki w różnych aspektach lokalnej gastronomii. 28.09.2024 19:04
Moda w świecie wędlin, czyli szyk u Sikory. A zaczęło się od dziadka

Moda w świecie wędlin, czyli szyk u Sikory. A zaczęło się od dziadka

Nie ma w Zamościu starszej masarni niż ta założona w 1937 roku przez Bolesława Sikorę, zarządzana później z sukcesami przez jego syna Zygmunta, a teraz wnuczkę Martę i jej męża Piotra. Obecna prezes od najmłodszych lat poznawała rodzinny biznes, ale zanim przejęła go po ojcu Zygmuncie spełniała się... w świecie sztuki i mody. 28.09.2024 07:45
Z garażu na podwórku do nowoczesnych technologii

Z garażu na podwórku do nowoczesnych technologii

Motoryzacja była jego pasją „od zawsze”. Chciał iść w tym kierunku. Ale na drodze stanęły problemy zdrowotne. – Wtedy mechanika samochodowa wyglądała inaczej, niż teraz. Tata powiedział: Jak pójdziesz tą drogą, to całkiem stracisz zdrowie – wspomina Mirosław Momot. Więc poszedł inną, ale jest dziś właścicielem nowoczesnego autoserwisu, w którym kształci młodych ludzi. 25.09.2024 09:29
Wykorzystujemy potencjał regionu, z którego się wywodzimy

Wykorzystujemy potencjał regionu, z którego się wywodzimy

Gdyby chcieli wyłącznie zarabiać pieniądze, to pewnie robiliby już kariery w dużych, światowych firmach, może gdzieś w Polsce, może za granicą. Ale Małgorzata i Krzysztof Jakubczakowie, po zdobyciu rozlicznych zawodowych doświadczeń wrócili do Zamościa, w którym 12 lat temu zarejestrowali własny biznes. To Perspectiva Solutions. 22.09.2024 08:00
Gala "Złotej Setki" - największych firm Lubelszczyzny. Transmisja na żywo

Gala "Złotej Setki" - największych firm Lubelszczyzny. Transmisja na żywo

W Lubelskim Centrum Konferencyjnym trwa organizowana przez Dziennik Wschodni gala Złotej Setki - największych firm województwa lubelskiego. Transmisję z tego wydarzenia prowadzimy na naszym kanale youtube. 19.09.2024 18:34
Spomlek rośnie w siłę. Przejął kolejną mleczarnię

Spomlek rośnie w siłę. Przejął kolejną mleczarnię

Spółdzielcza Mleczarnia Spomlek przejmuje Okręgową Spółdzielnię Mleczarską w Bychawie. Połączenie obu firm pozwoli wzmocnić pozycję zakładu z Radzynia Podlaskiego na rynku mleczarskim, a OSM w Bychawie, który od 1 lipca stanie się oddziałem Spomleku, uchroni przed likwidacją. 05.06.2024 18:19
Pszczółka od niedawna ma nową prezes. Teraz szuka osoby do Zarządu

Pszczółka od niedawna ma nową prezes. Teraz szuka osoby do Zarządu

Rada Nadzorcza lubelskiej Fabryki Cukierków Pszczółka ogłosiła postępowanie kwalifikacyjne na stanowisko członka Zarządu spółki. Pisemne zgłoszenia należy składać do 3 czerwca osobiście w sekretariacie lub przesłać pocztą. 27.05.2024 06:54
Zmiany w lubelskiej fabryce cukierków. Pszczółka ma nową-starą prezes i nową Radę Nadzorczą

Zmiany w lubelskiej fabryce cukierków. Pszczółka ma nową-starą prezes i nową Radę Nadzorczą

Po pięciomiesięcznej przerwie Katarzyna Lonc ponownie została prezesem lubelskiej Fabryki Cukierków. Oprócz nowej-starej szefowej, Pszczółka ma też nową Radę Nadzorczą. Jej przewodniczącego poznamy do końca maja. 13.05.2024 11:20
Reklama
Reklama