Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama
Tematyczne:

Kuchnia

10 najciekawszych kulinarnych zdarzeń Europejskiego Festiwalu Smaku

10 najciekawszych kulinarnych zdarzeń Europejskiego Festiwalu Smaku

Lublin zamienił się na cztery dni w Brukselę. Na deptaku w kociołku gotował się węgierski pörkölt, winiarze z Egeru dobierali wina do czubajki. Na Starym Mieście kucharze z Gruzji gotowali chinkali, Japońscy turyści w browarze Perła oblegali food truck z sushi. Lublin pachniał turecką baklawą, litewskim chlebem i benedyktynką ojca Patryka. 14.09.2014 09:00
Korona Smakosza w Lublinie. Lista lokali z jedzeniem za pół ceny

Korona Smakosza w Lublinie. Lista lokali z jedzeniem za pół ceny

Od 13 do 14 września będzie w Lublinie Korona Smakosza. Każdy, kto w tym czasie odwiedzi uczestniczącą w plebiscycie restaurację, bar lub kawiarnię będzie mógł skorzystać z promocyjnego menu. 07.09.2014 20:30
Odlot frankfurterek. Kulinarna podróż na Europejskim Festiwalu Smaku

Odlot frankfurterek. Kulinarna podróż na Europejskim Festiwalu Smaku

Wystartują ze Starego Miasta w Lublinie i polecą do Mediolanu, Oslo, Londynu, Frankfurtu. Nawet na Kretę. Początek niezwykłej podróży 4 września. W samo południe. 31.08.2014 08:30
Reklama deweloper tbv
Piekielny smak na Europejskim Festiwalu Smaku w Lublinie

Piekielny smak na Europejskim Festiwalu Smaku w Lublinie

Piekielny smak to trzeci po 7 wiekach smaku i Latających talerzach projekt najlepszych lubelskich restauracji, które w czasie trwania Europejskiego Festiwalu Smaku będą serwować dla was niezwykłe dania. Będzie pikantnie, bardzo ostro i bardzo smacznie. 23.08.2014 19:30
Piwa z browarów rzemieślniczych i foodtrucki

Piwa z browarów rzemieślniczych i foodtrucki

Monachium ma Oktoberfest. Belgrad - Belgrad Beer Fest, który jest jednocześnie wielkim festiwalem muzycznym. Lublin też będzie miał. Pierwsza edycja już we wrześniu w browarze Perła 15.08.2014 11:30
Jak Kozacy kaszę gotują, czyli zaczynają się Gryczaki

Jak Kozacy kaszę gotują, czyli zaczynają się Gryczaki

Jedziemy na Gryczaki Kozacko-francuski pojedynek kulinarny w Janowie Lubelskim. I moc innych atrakcji 09.08.2014 17:30
Węgierski desant na Europejskim Festiwalu Smaku

Węgierski desant na Europejskim Festiwalu Smaku

6 września na Europejskim Festiwalu Smaku zagra legendarny zespół Omega. Do Lublina przyjadą też winiarze, serowarzy i szefowie kuchni z Egeru. - Zaprosimy was na wielką ucztę. Skosztujecie 7 słynnych dań z węgierskiej kuchni - zapowiada Alicja Udvari 27.07.2014 12:30
Co jeść w upalne dni

Co jeść w upalne dni

Na wakacje czekamy przez cały rok, a kiedy już gorące dni dadzą się we znaki, to często odechciewa się nam wszystkiego. Kucharz Jakub Kuroń radzi w rozmowie z PAP Life, co jeść, żeby umilić sobie życie podczas najbardziej upalnych dni. 20.07.2014 14:31
Europejski Festiwal Smaku: 7 szefów kuchni i potrawy z 7 miast

Europejski Festiwal Smaku: 7 szefów kuchni i potrawy z 7 miast

To kolejny kulinarny temat 6. edycji Europejskiego Festiwalu Smaku, który potrwa od 4 do 7 września. 7 szefów kuchni z 7 markowych restauracji Lublina i regionu przedstawi na Scenie Smaku potrawy z 7 miast, do których latamy z Portu Lotniczego Lublin. 20.07.2014 11:45
Kulinarna Mapa Lubelszczyzny: Zasmakuj w Kraśniku

Kulinarna Mapa Lubelszczyzny: Zasmakuj w Kraśniku

Krem ziemniaczany z porem, rewelacyjna kapusta z pieca chlebowego i pstrąg z grilla godny najlepszej restauracji. To hity Festiwalu Kulinariów i Sztuki Ludowej, który odbył się w Kraśniku. Najlepszym kucharzem okazał się Andrzej Maj, na co dzień starosta kraśnicki 12.07.2014 21:00
Zasmakuj w Garbowie: Karp w śmietanie i pierogi

Zasmakuj w Garbowie: Karp w śmietanie i pierogi

Albo w Złotej Rybce. To właśnie w tej restauracji w Garbowie odbyły się kolejne warsztaty z cyklu Zasmakuj w Tradycji. Choć Garbów słynie ze znakomitych ryb, w tym topowego karpia w śmietanie, to spotkanie okazało się festiwalem pierogów. Pierwsze skrzypce grały w nim pierogi chachłackie 29.06.2014 15:45
Ewa Wójcik: Pierogi z kaszą jaglaną

Ewa Wójcik: Pierogi z kaszą jaglaną

Kasza jaglana wyleciała z polskiej kuchni; także z lubelskiej. A szkoda, bo to prawdziwy skarb. Nie uczula, świetnie smakuje w wersji na słono i na słodko, nie zawiera glutenu i ma bardzo wysoką wartość energetyczną. 28.06.2014 09:00

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama