Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama
Tematyczne:

Kuchnia

Świąteczne przepisy z kolekcji prof. Jarosława Dumanowskiego

Świąteczne przepisy z kolekcji prof. Jarosława Dumanowskiego

Co dawniej podawano na dworskich stołach podczas świąt? 22.12.2024 11:47
Wigilijny smak. Jak barszcz, to prawdziwe uszka. Co jeszcze przygotować?

Wigilijny smak. Jak barszcz, to prawdziwe uszka. Co jeszcze przygotować?

Barszcz czy grzybowa z cebulniaczkami? Gołąbki czy pierogi z kapustą i grzybami? Kutia czy lwowskie pierożki z makiem? Poddając pod uwagę garść regionalnych przepisów wierzymy, że wypatrywany promyk pierwszej gwiazdki niesie w kierunku naszych serc energię dobroci i miłości 21.12.2024 13:30
Wigilia last minute? To jest możliwe

Wigilia last minute? To jest możliwe

Do wigilii zostało tylko 3 dni. W wielu domach jest już wszystko gotowe, jednak są też takie, gdzie trzeba przygotować. Spokojnie, jeszcze można przygotować smaczne święta na ostatnią chwilę. 21.12.2024 11:00
Reklama deweloper tbv
Siała baba mak, nie wiedziała jak… więc zrobiła struclę makową!

Siała baba mak, nie wiedziała jak… więc zrobiła struclę makową!

Gdy zakwas na barszcz gotowy, a śledzie się marynują, warto pomyśleć o czymś słodkim na świąteczny stół. 14.12.2024 11:00
Na tej liście nasze województwo jest pierwsze. I bardzo dobrze

Na tej liście nasze województwo jest pierwsze. I bardzo dobrze

Lista produktów tradycyjnych z naszego województwa wydłużyła się do już 273 pozycji. To daje nam pierwsze miejsce w kraju. 10.12.2024 19:15
Sushi z karpia? Takie rzeczy na dożynkach rybackich

Sushi z karpia? Takie rzeczy na dożynkach rybackich

Już po raz XIX w dworze Anna odbyły się dożynki rybackie. Wydarzenie było okazją do spotkania się producentów z branży rybnej i promocji tych dobrych, ale i zdrowych produktów. 09.12.2024 10:49
Pichcić jak przed wiekami. Przepisy z kolekcji prof. Jarosława Dumanowskiego

Pichcić jak przed wiekami. Przepisy z kolekcji prof. Jarosława Dumanowskiego

Kuchnia naszych przodków jest interesująca i smaczna. Z profesorem Jackiem Dumanowskim przenieśmy się w czasie. 09.12.2024 09:13
Dobry plan: bigos, barszcz i basturma

Dobry plan: bigos, barszcz i basturma

PRZEPISY To już najwyższy czas, żeby nastawić zakwas z czerwonych buraków, zamarynować mięsa i zacząć robić bigos na świąteczny stół. Oraz zaplanować, co przyrządzimy na święta Bożego Narodzenia 08.12.2024 13:05
Pożywna i rozgrzewająca – zupa na każdą porę roku

Pożywna i rozgrzewająca – zupa na każdą porę roku

Tradycyjna kuchnia naszych babć nie musi być nudna. One dobrze wiedziały jak małym kosztem przygotować zdrowy i pożywny posiłek. 07.12.2024 11:00
Sumy, karpie, śledzie - w Dworze Anna będą królować ryby

Sumy, karpie, śledzie - w Dworze Anna będą królować ryby

Ryby przygotowane na wiele sposobów, konkursy i prelekcje na temat ryb - to czeka na odwiedzających XIX Ogólnopolskie Dożynki Rybackie. 06.12.2024 18:46
Zjedz coś dobrego i wesprzyj potrzebujące dzieci

Zjedz coś dobrego i wesprzyj potrzebujące dzieci

Polska Akcja Humanitarna zaprasza do udziału w akcji „Świąteczny Stół Pajacyka”. Wybierając się do partnerskiej restauracji, część z naszego rachunku zostanie przekazana na cele charytatywne. 04.12.2024 08:33
Najlepsze przepisy na adwent. Postne, regionalne i bardzo dobre

Najlepsze przepisy na adwent. Postne, regionalne i bardzo dobre

Od dzisiaj mamy adwent. A w adwencie na Lubelszczyźnie poszczono w środę, piątek i sobotę. A my mamy dla was regionalne przepisy na dania bez mięsa, smaczne i pożywne. W tym pyszne śledzie i rajską zupę z ciasteczkami cynamonowymi 01.12.2024 16:28
Reklama
Reklama