Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Co w restauracjach piszczy. Baran po gruzińsku

W kazimierskiej restauracji Batumi (na zdjęciu) można już zjeść gruzińskie pierożki chinkali faszerowane baraniną.
A w sobotę, 22 listopada, premiera gruzińskich szaszłyków z baraniny. To rodzaj kiełbasek z mielonego mięsa, cebulki i przypraw pieczonych na grillu. Właściciele zapowiadają, że kolejne potrawy z baraniny są w przygotowaniu. A my apelujemy, żeby zwiększyć ilość chinkali na porcję.

Nowa restauracja

Ivo Violante, włoski szef kuchni, który stworzył restaurację Auriga i był szefem kuchni Arte del Gusto, wkrótce otworzy w Lublinie swoją nową, autorską restaurację. – Będzie duża i będzie dobre jedzenie – zapowiada krótko Ivo.

Naleśnik Kubusia Puchatka

Jednym z najbardziej obleganych przez panie miejsc na Starym Mieście jest Naleśnikarnia Zadora. Panie chodzą tu na naleśniki i ploty.
Naleśników wybór jest coraz większy, a nam cały czas najbardziej pasuje naleśnik Kubusia Puchatka. Niby nic wielkiego: naleśnik, miód i sok z cytryny... ale to coś pysznego.

Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama