A w sobotę, 22 listopada, premiera gruzińskich szaszłyków z baraniny. To rodzaj kiełbasek z mielonego mięsa, cebulki i przypraw pieczonych na grillu. Właściciele zapowiadają, że kolejne potrawy z baraniny są w przygotowaniu. A my apelujemy, żeby zwiększyć ilość chinkali na porcję.
Nowa restauracja
Ivo Violante, włoski szef kuchni, który stworzył restaurację Auriga i był szefem kuchni Arte del Gusto, wkrótce otworzy w Lublinie swoją nową, autorską restaurację. – Będzie duża i będzie dobre jedzenie – zapowiada krótko Ivo.
Naleśnik Kubusia Puchatka
Jednym z najbardziej obleganych przez panie miejsc na Starym Mieście jest Naleśnikarnia Zadora. Panie chodzą tu na naleśniki i ploty.
Naleśników wybór jest coraz większy, a nam cały czas najbardziej pasuje naleśnik Kubusia Puchatka. Niby nic wielkiego: naleśnik, miód i sok z cytryny... ale to coś pysznego.
Reklama
Co w restauracjach piszczy. Baran po gruzińsku
W kazimierskiej restauracji Batumi (na zdjęciu) można już zjeść gruzińskie pierożki chinkali faszerowane baraniną.
- 22.11.2014 18:45
Reklama













Komentarze