Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

W piątek w Magazynie Dziennika Wschodniego

Magazyn, reporterski dodatek do Dziennika Wschodniego w kioskach już w piątek, 20 maja 2011 roku. Zobacz, o czym przeczytasz w najnowszym wydaniu.
Wielkie przygotowania do wielkiej wizyty Funkcjonariusze Secret Service, odpowiadający za ochronę prezydenta USA Baracka Obamy, w Warszawie byli kilka dni wcześniej. Co robili? Niech się mury pną do góry Wśród lubelskich przedsiębiorców zapanowała inwestycyjna odwilż. Deweloperzy rozpoczęli budowę apartamentowców, jakich do tej pory w mieście nie było. W ciągu dwóch lat przybędzie nam również kilka biurowców. Właściciele centrów handlowych także postanowili odmrozić dawno zapowiadane projekty. Tam, gdzie świat się skraca W powietrze wzbił się jako nastolatek, a w wieku 25 lat po raz pierwszy poderwał z ziemi 80-tonowego Boeinga 737. Michał Bartler z Lublina jest pilotem samolotów pasażerskich, a przez kilka lat latał w kadrze narodowej na zawody w lataniu precyzyjnym. – Tam na górze świat się skraca, Turcja nie jest odległym krajem, tylko miejscem, w które można dostać się w dwie godziny – śmieje się młody pilot. 1440 klatek na minutę. A minut jest 16 Rozmowa z Joanną Polak, autorką filmu „Hotel Mirage”. Cofnij czas: Nowy wizerunek Dzięki naszej akcji pani Danuta czuje się młodsza i atrakcyjna. – Kiedy zobaczyłam się w lustrze, nie mogłam uwierzyć, że to ja! Jestem bardzo mile zaskoczona. Czy pan Zagłoba jadł wiewiórki? Na Lubelszczyźnie może tego tak nie widać, ale ciągłość kulinarna w Polsce została przerwana. Więc trzeba zrobić sztuczne oddychanie. I pokazać, jak bardzo zróżnicowana była staropolska kuchnia. Że w zróżnicowaniu technik kulinarnych, produktów, niewyobrażalnej ilości owoców i warzyw czy nawet zwierząt hodowlanych byliśmy pionierami w Europie.

Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama