Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama Wojewódzki Urząd Pracy

Chinkali, czyli sakiewki z nadzieniem z baraniny. Gdzie można je zjeść?

Chinkali to sakiewki wypełnione nadzieniem z baraniny. Zawierają mocną niespodziankę. Kiedy je źle nadgryziemy, na ubranie tryska gorący, tłusty rosołek.
Chinkali, czyli sakiewki z nadzieniem z baraniny. Gdzie można je zjeść?

Instrukcja obsługi chinkali jest prosta. Należy złapać za ogonek, delikatnie nadgryźć ciasto i wypić rosół. To esencja chinkali. Dalej jemy pyszne nadzienie. Jest jeszcze jeden szkopuł.

Kto zje ogonek, na tego Gruzini patrzą z wyrzutem. Ogonek podczas gotowania wystaje ponad poziom wody, pozostaje twardy i nieugotowany. Taka przygoda.

Pyszne chinkali z dobrej jagnięciny zjecie w Anuszik Bar na Czechowie.


Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama