Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama Wojewódzki Urząd Pracy

Pierogi Romualda Lipki w Hades Szeroka

Jest golonka ala Grześkowiak, jest rosół Tomasza Dostatniego (bulion z żółtkiem).
Pierogi Romualda Lipki w Hades Szeroka

Będą ulubione pierogi kompozytora Romualda Lipko. Restauracja Hades Szeroka wprowadza do karty danie, którego nie ma nikt w Lublinie.

Pierogi pochodzą z bieszczadzkiej kuchni. Delikatne, elastyczne ciasto kryje w sobie farsz z białego twarogu, odrobiny ziemniaków i ugotowaną słodką kapustę. Trochę cebuli, czosnek, biały pieprz i koperek i soczyste nadzienie gotowe.

Szef Marek Panek przygotował prototypową porcję, słynny kompozytor pierogów spróbował i się w nich rozsmakował. – I dał nam zgodę na użycie nazwy: Ulubione pierogi Romualda Lipki – mówi Elżbieta Cwalina, dyrektor gastronomiczny w restauracji Hades Szeroka.

>>>

Kontakt z Działem Reklamy: https://www.dziennikwschodni.pl/reklama/


Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama