Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Karczek z grilla. Przepis na medal

Karczek z grilla. Przepis na medal

SKŁADNIKI: 8 kotletów z karkówki, 4 łyżki oliwy, 1 łyżka majeranku, sól, pieprz. Na glazurę: pół filiżanki ostrej musztardy, 2 łyżki dżemu śliwkowego, 1 łyżka zielonego pieprzu z zalewy, 2 ząbki czosnku, pęczek natki pietruszki.

WYKONANIE: Karkówkę natrzeć solą i świeżo zmielonym pieprzem. Oliwę wymieszać z majerankiem, polać nią mięso i wstawić do lodówki na 2 godziny.

Musztardę wymieszać z dżemem śliwkowym, pieprzem i roztartym z solą czosnkiem. Natkę opłukać, drobno posiekać i dodać do musztardy z przyprawami.

Podpiec karkówkę na grillu. Przed końcem pieczenia posmarować mięso glazurą i dopiec. Gotową karkówkę polać resztą glazury. Podawać z pieczonymi kartoflami oraz sałatką z pomidorów i cebuli.


Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama