Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

W zastępstwie wigilijnego barszczu: kapuściorka z grzybami

Z gór posyłam wam przepis na kapuśniorkę. Wiem, że u was barszcz czerwony z kołdunami, ale może sobie odmienicie choć raz. Do przepisu dołączam życzenia zdrowia, niech wam malutki Pan Jezusik dopomaga. Dobrych, rodzinnych świąt Bożego Narodzenia - mówi Myra Horal (Mirosława Zaziabło-Hubiak), wokalistka zespołu Tryptyk.
W zastępstwie wigilijnego barszczu: kapuściorka z grzybami
Myra Horal (Mirosława Zaziabło-Hubiak), wokalistka zespołu Tryptyk, Jej pasją jest kuchnia regionalna

Autor: Archiwum prywatne

SKŁADNIKI: kilogram ziemniaków, 2 cebule, garść suszonych prawdziwków, 4 łyżki masła, 1,5 litra wody z ugotowanej kapusty kiszonej, sól do smaku.

WYKONANIE: ziemniaki ugotować, odcedzić, jak są duże to „pośturchać” na mniejsze kawałki. Zalać gorącą wodą z ugotowanej kapusty kiszonej. Dodać wywar z gotowania wcześniej namoczonych grzybów, grzyby pokroić, dodać razem z posiekaną cebulą podsmażoną na maśle. Można okrasić olejem lnianym.


Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama