Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Czas na gęsinę

11 listopada w polskich restauracjach ruszy kolejna akcja \"Czas na gęsinę”, w ramach której restauratorzy wprowadzą do karty potrawy z tym smakowitym mięsem. Na zachętę podajemy przepis Artura Moroza na \"Eskalopki z piersi gęsiej serwowane z gruszką, borówką i rissotto z dynią”.
Czas na gęsinę
(Czasnagesine.pl)
Składniki: 2 piersi gęsie, 2 łyżki mąki, 100 ml oliwy, 100 g masła, 200 g ryżu do rissotto (najlepiej arborio, vialone lub bomba), 150 g dyni (doskonała będzie dynia hokkaido), 400 ml bulionu drobiowego, 4 gruszki, żurawina, sól i pieprz. Wykonanie: obie piersi pokroić na 8 eskalopków wzdłuż włókien, następnie lekko rozbić, posolić i popieprzyć, obtoczyć w mące. Smażyć na oliwie około 3-4 minuty z każdej strony. Serwować z rissotto z dynią, żurawiną i smażonymi na maśle gruszkami. Formularz zgłoszeniowy dla restauracji, które chcą włączyć się do akcji, znajdziecie na stronie: czasnagesine.pl – zapraszamy.

Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama