Wszystko co trzeba zrobić aby wziąć udział w festiwalu to zarezerwować termin na wizytę w restauracji przez stronę organizatora i opłacić tę rezerwację. Za 69 zł od osoby dostajemy trzy dania na naszej kolacji. Przystawka, danie główne i deser. Często są to potrawy, które restauracje przygotowują specjalnie dla gości przychodzących w ramach festiwalu. Na co dzień takich dań w karcie nie zobaczymy.
W Lubelskiem znajdziemy 21 restauracji biorących udział w festiwalu. W każdym lokalu do wyboru będzie jedno z dwóch menu, co daje nam możliwość przetestowania nawet 42 kart dań tylko w jednym województwie. Rezerwacji dokonujemy poprzez stronę restaurantweek.pl. Należy wybrać godzinę, restaurację oraz liczbę gości.
W tym roku jesienna edycja odbywa się pod hasłem #FoodieMoments. Czas na odrywanie smaków jest od 8 października do 17 listopada.
– To wyjątkowa okazja, aby promować kulturę kulinarną, dzielić się odkryciami smakowymi i celebrować 10-lecie działalności festiwalu, który inspiruje Polaków do odkrywania nowych smaków i miejsc – informują organizatorzy festiwalu.












