Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Rozkosze

Czy lubicie pleśniowe sery? Ja za nimi przepadam. Wystarczy mi mały kawałek. Do tego winogronko. I doskonała przekąska gotowa. Z kieliszkiem czerwonego wina smakuje nad podziw.
Uwielbiam cebularze. Zawsze kupuję na zapas. Na cebularze nakładam po plastrze sera gouda, na to po odrobinie pokruszonego pleśniowego. Na trzy minuty do duchówki. Albo mikrofali. I gotowe. Jak to smakuje? Wystarczy ugotować dobry makaron. Czule obsypać go serem pleśniowym. Zapiec. Skropić oliwą. Do takiej kompozycji pasują oliwki, czosnek, ostre papryczki. Proste. Jakże dobre. Najlepiej z mąki gryczanej. Zmieszanej z pszenną pół na pół. Duży naleśnik. Na nim układamy okruchy pleśniowego sera. Można szynkę. Można szpinak. Można surowe jajko. I do duchówki. Też takie jedzonko też dobre jest. Najpierw upieczona. Potem na zimno krojona w plastry. Do tego sos. Na bazie tuńczyka, śmietany i pleśniowego sera. Pieprz, sól. Wytworna przekąska. Z ziarnistą bagietką pyszności. I tak dalej, i tak dalej. Smacznego

Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama