Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Urszula Zaborowska: Knedle cebulowe

To kolejne, smakowite odkrycie na kulinarnej mapie Wyżnicy. W daniu pobrzmiewają echa kuchni żydowskiej. W oryginale zamiast słoniny do nadzienia szły gęsie skwarki. Cebulowe knedle wzbogaca się także wędzonką lub białym serem. Być może będą wtedy jeszcze smaczniejsze, ale cebulowe są pierwsza klasa.
Składniki

Na ciasto: 1.10 kg ziemniaków, 25 dag mąki, 2 dag mąki ziemniaczanej, 1 jajko, sól, 3 dag mąki do formowania

Na nadzienie: 45 dag cebuli, 6 dag słoniny, 4 dag tartej bułki, sól, pieprz, słonina do polania.

Wykonanie: Cebulę obrać, pokroić w kostkę, podsmażyć na słoninie. Wystudzić, dodać bułkę tartą, sól, pieprz, wymieszać. Przygotować ciasto ziemniaczane, uformować knedle i ugotować. Podawać polane skwarkami ze słoniny.

Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama