Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Biznes

Lubelskie ma dostać 1,7 miliarda euro z Unii Europejskiej. PO chce więcej

Lubelskie ma dostać 1,7 miliarda euro z Unii Europejskiej. PO chce więcej

Lubelskie ma otrzymać ponad 1,7 mld euro z funduszy unijnych. Samorządowcy z PO mówią, że to za mało i chcą zwiększenia puli na województwo. 25.01.2021 18:30
Lublin: CBA donosi do prokuratury za start-upy w "pustostanie"

Lublin: CBA donosi do prokuratury za start-upy w "pustostanie"

Agenci Centralnego Biura Antykorupcyjnego zawiadomili prokuraturę o możliwym oszustwie i próbie wyłudzenia milionów złotych. Chodzi o prywatny park naukowo-technologiczny, który miał pomagać start-upom. 25.01.2021 16:30
Lubelskie lotnisko staje się towarowe i chce się rozbudować

Lubelskie lotnisko staje się towarowe i chce się rozbudować

Port Lotniczy Lublin otrzymał pozwolenie Urzędu Lotnictwa Cywilnego na prowadzenie dodatkowej działalności lotniczej w zakresie usług cargo. Jeszcze w tym roku chce uruchomić terminal towarowy. 25.01.2021 14:18
Reklama deweloper tbv
"Weź naszego kota do domu bez formalności". Lubelska kawiarnia z pomysłem na przetrwanie

"Weź naszego kota do domu bez formalności". Lubelska kawiarnia z pomysłem na przetrwanie

Daisy, Pirat i Dante z Mrau Cafe to pierwsi bohaterowie akcji „Weź naszego kota do domu bez formalności”. Poduszki z kocimi rezydentami to pomysł na promocję lokalu i przetrwanie lockdownu. 24.01.2021 20:15
Audyt w zamojskim PGK. Mieszkańcy także odczują zmiany

Audyt w zamojskim PGK. Mieszkańcy także odczują zmiany

W poniedziałek na sesji, zamojscy radni będą dyskutować o efektach audytu w Przedsiębiorstwie Gospodarki Komunalnej. Ale jeśli ktoś liczy, że dokument jest miażdżący, bezlitośnie rozlicza poprzednie władze i zostaną one pociągnięte do odpowiedzialności, to się rozczaruje 24.01.2021 09:03
Sekretarz Izby Gospodarczej Gastronomii Polskiej: Szykujemy pozew zbiorowy

Sekretarz Izby Gospodarczej Gastronomii Polskiej: Szykujemy pozew zbiorowy

Rozmowa ze Sławomirem Grzybem, sekretarzem Izby Gospodarczej Gastronomii Polskiej o akcji #otwieraMY i o pozwie zbiorowym hotelarzy i restauratorów. 23.01.2021 08:08
„Chcemy normalnie zacząć pracować, a nie z kimś wojować”. Właściciele otworzą wieczorem klub mimo obostrzeń

„Chcemy normalnie zacząć pracować, a nie z kimś wojować”. Właściciele otworzą wieczorem klub mimo obostrzeń

Właściciele klubu muzycznego w Rybniku postanowili go otworzyć mimo obostrzeń sanitarnych. Jak zaznaczają, są do tego zmuszeni po 10 miesiącach przestoju. Do lokalu zostanie wypuszczona połowa zwykłej liczby gości. Będzie obowiązywał nakaz noszenia maseczek i dezynfekcji rąk. 22.01.2021 16:42
Kiedy koniec obostrzeń? Wiadomo ile restauracji już się otworzyło

Kiedy koniec obostrzeń? Wiadomo ile restauracji już się otworzyło

W skali całego kraju mamy około 70-80 obiektów z branży gastronomicznej, które mimo obostrzeń postanowiły się otworzyć - poinformowała w piątek wiceminister rozwoju, pracy i technologii Olga Semeniuk. 22.01.2021 10:28
Unijne wsparcie dla przyszłych przedsiębiorców

Unijne wsparcie dla przyszłych przedsiębiorców

Do końca lutego 2021 r. trwa nabór wniosków o dofinansowanie w ramach Działania 9.3 Rozwój przedsiębiorczości. Wybrane w ramach konkursu podmioty będą prowadzić nabór dla osób chcących założyć działalność gospodarczą. O tym, że warto przyłączyć się do programu najlepiej świadczą przykłady osób, które już to zrobiły i pracę dla samych siebie bardzo chwalą. 22.01.2021 09:11
Kryzys w Bogdance. Dramatyczny spadek zysku

Kryzys w Bogdance. Dramatyczny spadek zysku

Wstępne wyniki finansowe LW Bogdanka za miniony rok mówią 66,5 miliona złotych zysku. Jest to o prawie 5 razy mniej niż za rok 2019. – To i tak dobry wynik w czasach pandemii, kryzysu gospodarczego i dekarbonizacji – ocenia Mirosław Taras, były prezes lubelskiej kopalni. 21.01.2021 19:44
Lubelskie. Jedyna taka restauracja w Polsce? Lockdown jej nie zamknął

Lubelskie. Jedyna taka restauracja w Polsce? Lockdown jej nie zamknął

Z Karolem Opoką, właścicielem restauracji „Swojskie jadło” w Sobieszczanach-Kolonii rozmawiamy o prawdopodobnie jedynym w Polsce lokalu, który nie został zamknięty w związku z epidemią. 21.01.2021 06:28
Zamiast w restauracji, jeździ gotować do klientów. "Ludzie bardzo tęsknią do spotkań z bliskimi"

Zamiast w restauracji, jeździ gotować do klientów. "Ludzie bardzo tęsknią do spotkań z bliskimi"

Rozmowa z Michałem, zawodowym kucharzem z Lublina, którego koronawirus zmusił do zamiany pracy w restauracji na domowe zlecenia. 20.01.2021 12:02

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama