Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama
Tematyczne:

Kuchnia

Kulinarna Mapa Lubelszczyzny: Schab w pigwówce, dereń w zupie

Kulinarna Mapa Lubelszczyzny: Schab w pigwówce, dereń w zupie

W sobotę 9 marca do Kazimierza Dolnego przyjadą pasjonatki nalewek z całej Polski. Wezmą udział w konkursie, będą dyskutować o wykorzystaniu nalewek w kuchni. Wymienią się sprawdzonymi przepisami, a my je opublikujemy. Czy nalewka może być przyprawą? 22.02.2013 12:46
Kulinarna Mapa Lubelszczyzny: Śledzik lubi pływać

Kulinarna Mapa Lubelszczyzny: Śledzik lubi pływać

Panie Boże, lubiłem dżem truskawkowy i ciemną słodycz kobiecego ciała. Jak też wódkę mrożoną, śledzie w oliwie – napisał w wierszu „Wyznanie” Czesław Miłosz. Śledź w roli zakąski to klasyka narodowej polskiej kuchni. Ale także symbol postu. 08.02.2013 12:14
Restauracja Magia w Lublinie (recenzja)

Restauracja Magia w Lublinie (recenzja)

Jeśli lubicie zabawę ciepło zimno, polecamy restaurację Magia na Starym Mieście. Z wierzchu golonka jest gorąca, w środku zimna. Gdyby taka sytuacja zdarzyła się w przydrożnym barze, gdzie golonkę wyjmuje się z zamrażarki i wrzuca do mikrofali, to ok. Ale w restauracji polecanej przez miasto Lublin? 08.02.2013 11:54
Reklama deweloper tbv
Kulinarna Mapa Lubelszczyzny: Parowy smak

Kulinarna Mapa Lubelszczyzny: Parowy smak

Smak ryby ugotowanej na parze można porównać do oglądania filmu w rozdzielczości HD. Bez tłuszczu i soli można osiągnąć niebywałe rezultaty. To najzdrowszy sposób przygotowania posiłków. 01.02.2013 17:07
Podaj przepis i wygraj super parowar Philipsa. Przedłużamy konkurs

Podaj przepis i wygraj super parowar Philipsa. Przedłużamy konkurs

W związku z ogromnym zainteresowaniem przedłużyliśmy konkurs. W piątek 1 marca, do godz. 24 możecie dodać swoje propozycje. W puli nagród mamy 3 nowoczesne parowary Philipsa serii Avance. Główną nagrodą w konkursie jest model Philips Avance HD9170. 01.02.2013 10:39
Restauracja Ąka w Lublinie (recenzja)

Restauracja Ąka w Lublinie (recenzja)

Dostaje od nas cztery gwiazdki na pięć możliwych. Za rodzinną atmosferę, domową kuchnię opartą na świeżych, sezonowych produktach i zdrowy smak. 01.02.2013 10:38
Sało możesz spróbować w Lublinie

Sało możesz spróbować w Lublinie

Jest cienkie, niemal przeźroczyste i rozpływa się w ustach. Może być delikatne i ostre, słone, pikantne i ziołowe. A nawet w czekoladzie. Nie trzeba jechać na koniec świata, żeby spróbować je w Lublinie. A potem zrobić sobie sało w domu. 25.01.2013 16:16
Klubojadalnia Przystanek Korzeniowa w Kazimierzu Dolnym (recenzja)

Klubojadalnia Przystanek Korzeniowa w Kazimierzu Dolnym (recenzja)

To jedno z najbardziej intrygujących miejsc na kulinarnej mapie Kazimierza. Restauracja znajduje się przy trasie na Skowieszynek, obok wejścia do Wąwozu Korzeniowego. Mieści się w zabytkowej chacie, w lecie je się w dawnym ogródku. Zimą w środku drzewo trzaska w kozie. 25.01.2013 15:36
Restauracja Chata. Karcma regionalna w Lublinie (recenzja)

Restauracja Chata. Karcma regionalna w Lublinie (recenzja)

Mieści się w autentycznej chacie z XIX wieku, pełnej zabytkowych przedmiotów. Kelnerki w ludowych strojach, koncerty kapeli Drewutnia, domowa atmosfera i jedzenie rodem z chłopskiej kuchni sprawiają, że często bywa tam tłoczno. 18.01.2013 14:50
Podaj przepis, wygraj zapas Makaronu Międzybrodzkiego

Podaj przepis, wygraj zapas Makaronu Międzybrodzkiego

W nowym konkursie mamy do wygrania 3 zestawy Makaronów Międzybrodzkich. Do każdego zestawu dokładamy także profesjonalny minutnik, który pozwoli ugotować wam idealny makaron al dente. 18.01.2013 12:01
Konkurs z KOTÁNYI rozstrzygnięty

Konkurs z KOTÁNYI rozstrzygnięty

Czarujący Czarek, śledzie, roszponka z boczkiem i piwem. Oto zwycięskie przepisy na sałatki z KOTÁNYI . 14.01.2013 10:59
Kulinarna Mapa Lubelszczyzny: Ser(c)owy smak

Kulinarna Mapa Lubelszczyzny: Ser(c)owy smak

Mikołaj Rej sprowadził do Siennicy wołoskich pasterzy, żeby wyrabiali mu oscypki. Od tamtego momentu zaczął się dla Lublina czas dobrego sera. Dziś w Radzyniu Podlaskim powstają sery z sercem. 11.01.2013 14:23

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama