Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama
Tematyczne:

Kuchnia

Restauracja \"Wygoda” w Janowie Podlaskim (recenzja)

Restauracja \"Wygoda” w Janowie Podlaskim (recenzja)

O restauracji znajdującej się w Domu Gościnnym \"Wygoda” w Janowie Podlaskim dowiedziałem się od radzyńskich fotografów, którzy corocznie mają tam warsztaty. 16.11.2012 20:27
Kulinarna Mapa Lubelszczyzny: Sejmowy smak Konopnicy

Kulinarna Mapa Lubelszczyzny: Sejmowy smak Konopnicy

Smalec z borowikami, kiszone ogórki na źródlanej wodzie z Motycza, szwedzkie pierogi z łososiem i kozi ser z kozieradką zrobiły furorę w Sejmie. Premier Donald Tusk nie mógł nasmakować się regionalnych przysmaków z Konopnicy. Podajemy oryginalne przepisy na potrawy serwowane w Sejmie RP. Z pierwszej ręki. 16.11.2012 20:23
Najlepsze przepisy z oliwkami. Konkurs rozstrzygnięty

Najlepsze przepisy z oliwkami. Konkurs rozstrzygnięty

Na konkurs z hiszpańskimi oliwkami nadesłaliście 50 dobrych przepisów. Wybraliśmy trzech autorów. Gratulujemy. 14.11.2012 16:00
Reklama deweloper tbv
Kulinarna Mapa Lubelszczyzny: Czas na gęsinę

Kulinarna Mapa Lubelszczyzny: Czas na gęsinę

W sobotę, 10 listopada, startuje w całej Polsce akcja promująca potrawy z gęsiny. To wspaniałe, smaczne mięso, które na stałe wpisało się w historię polskiej kuchni. Także na Lubelszczyźnie. Choć na co dzień gęś w restauracji to rzadki widok, to jutro będzie można skosztować jej w 151 restauracjach. Także w Lublinie. 09.11.2012 15:12
Restauracja Buddha w Lublinie (recenzja)

Restauracja Buddha w Lublinie (recenzja)

Żeby do niej dotrzeć, trzeba przebić się przez jedną, później drugą Galerię Olimp, minąć setki sklepów i na drugim piętrze znaleźć kilka stolików. Sercem tej sieciowej restauracji jest gliniany piec Tandoori w kształcie dzbana, w którym panuje bardzo wysoka temperatura. Mięso i warzywa piecze się w nim krótko. Są soczyste, ale chrupkie. 09.11.2012 13:55
Smak zupy rybnej. Jak przyrządzać i przyprawiać ryby?

Smak zupy rybnej. Jak przyrządzać i przyprawiać ryby?

Rosół z węgorza podawany w przedwojennych restauracjach Lublina zaliczał się do arystokracji polskich potraw rybnych. Za rosołem na linie przepadał król Stanisław Poniatowski, pomysłodawca obiadów czwartkowych. Zachwycamy się węgierską zupą rybną halászlé czy bouillabaisse, słynną zupą rybna z Marsylii. A tymczasem już w XVII wieku podbiliśmy Europę smakiem ryb. 02.11.2012 17:53
Zajazd Gościnny w Konopnicy (recenzja)

Zajazd Gościnny w Konopnicy (recenzja)

Są takie miejsca, gdzie weselny klimat i niemal puste stoliki sprawiają, że nie chcesz zostać na dłużej. Zajazd Gościnny specjalizuje się w weselach, przyjęciach i bankietach właśnie, stąd duża sala podzielona jest na boksy, wydzielone parawanami. Miłym akcentem jest kącik dla dzieci, wygodny parking i ogród za restauracją. 02.11.2012 17:26
Smak pułankowickiej kwaśnicy

Smak pułankowickiej kwaśnicy

Wygląda jak żurek, smakuje jeszcze lepiej, ale to kwaśnica. Z Pułankowic, gdzie gotowano ją z dziada pradziada. Może być wegetariańska, może być na żeberku. 26.10.2012 15:42
Ormiański bar \"Anuszik” (recenzja)

Ormiański bar \"Anuszik” (recenzja)

Czasem trzeba zboczyć z utartych szlaków, żeby natknąć się na samorodny talent. To bardzo klimatyczne miejsce. Ze smaczną kuchnią w dobrej cenie. 26.10.2012 15:30
Restauracja BelEtage w Lubliniance (recenzja)

Restauracja BelEtage w Lubliniance (recenzja)

Do restauracji \"BelEtage” mieszczącej się w Grand Hotelu Lublinianka wybrałem się z sentymentu. Od zawsze w tym miejscu była reprezentacyjna restauracja Lublina, ale czasy, kiedy przed wejściem kłębił się tłum gości, a elegancki portier wpuszczał zgłodniałych, chyba nigdy już nie wrócą. W planie miałem na \"BelEtage” niewiele ponad godzinę, byłem prawie trzy i biję się w piersi. Wspaniały antrykot wygrał z teatrem. 19.10.2012 12:31
Smak jesiennych grzybów. Przepisy na podgrzybki, maślaki, kurki, rydze

Smak jesiennych grzybów. Przepisy na podgrzybki, maślaki, kurki, rydze

Wreszcie są. Podgrzybki, maślaki, kurki a nawet rydze. W naszej kuchni regionalnej były obecne od zawsze. Na wiele sposobów. Od śledzi z grzybami, przez zupę ze świeżych grzybów, smażone kapelusze w cieście po myśliwski bigos. Bez grzybów nie ma dobrej kuchni. 18.10.2012 14:21
Restauracja \"U Oblatów” w Kodniu. Recenzja

Restauracja \"U Oblatów” w Kodniu. Recenzja

Naturalna, zdrowa kuchnia oparta na klasztornych smakach i przystępne ceny powodują, że w pierwszej na Lubelszczyźnie, zakonnej restauracji można spotkać turystów z całej Polski. 15.10.2012 13:54

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama