Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama
Tematyczne:

Kuchnia

Smaki Lubelszczyzny w parlamencie

Smaki Lubelszczyzny w parlamencie

Pod koniec marca, w parlamencie największe polskie festiwale smaku zaprezentowały stół wielkanocny. 29.03.2013 10:58
Jajko symbolem Wielkanocy

Jajko symbolem Wielkanocy

Dzielimy się jajkiem, posypanym święconą solą, wierząc, że jest początkiem życiowych zmian. Jeżeli spojrzymy na nie z tej perspektywy, to nabierze nowego smaku. A jeśli będzie to jajko od zielononóżki, to nawet bez soli będzie pyszne. 29.03.2013 10:53
Restauracja Austeria Kazimierska (recenzja)

Restauracja Austeria Kazimierska (recenzja)

Tylko trzy gwiazdki, a mogło być pięć, bo takiego sandacza jeszcze nie jedliśmy. 22.03.2013 12:52
Reklama deweloper tbv
Kulinarna Mapa Lubelszczyzny: Robimy wędliny na święta

Kulinarna Mapa Lubelszczyzny: Robimy wędliny na święta

Wiosna to zieleń rzeżuchy, trawy i wschodzącego owsa. Warto, żeby wielkanocne potrawy też były zielone, pachnące ziołami, lżejsze. Ale podstawą są wędliny. To już ostatni moment, żeby je samemu przygotować. 22.03.2013 12:39
Konkurs z makaronami rozstrzygnięty!

Konkurs z makaronami rozstrzygnięty!

Makaron tykociński, Mussaka i kokardki z 3 serami - te przepisy wybraliśmy. A ich autorzy otrzymują duże paczki makaronów plus minutnik. 19.03.2013 08:59
Restauracja Gościniec Horyzont w Trojaczkowicach (recenzja)

Restauracja Gościniec Horyzont w Trojaczkowicach (recenzja)

Blisko Lublina, dyskretne położenie, kameralne wnętrze, duży plac zabaw dla dzieci i zaciszny hotelik. Jeśli dodać do tego nasze 4 gwiazdki, to całość składa się na całkiem sympatyczny obraz nowego przybytku na kulinarnej mapie naszego regionu. 15.03.2013 13:53
Kulinarna Mapa Lubelszczyzny: Radość pigwowania

Kulinarna Mapa Lubelszczyzny: Radość pigwowania

W 2003 roku do Lublina przyjechali Piotr Bikont i Robert Makłowicz, żeby ocenić kilkadziesiąt nalewek na pierwszym polskim konursie. Rok później w Domu Architekta SARP w Kazimierzu Dolnym pojawili się znów. Dołączył do nich Krzysztof Cugowski. Równo 10 lat później w magicznym miasteczku znów pojawią się miłośnicy pigwówek, dereniówek i żurawinówek. A Kazimierz w sobotę będzie stolicą polskich nalewek. 08.03.2013 16:43
Restauracja Firlejowe Sioło (recenzja)

Restauracja Firlejowe Sioło (recenzja)

Jak myślicie, czy Mikołaj Firlej, od którego wywodzi się nazwa restauracji, jadał gyrosa? W karcie dań widnieje \"Gyros turecką szablą usiekany” za 19 zł. Widnieje w zakładce: \"szlacheckie dworu frykasy”. Nazwy dań przyprawiają o zawrót głowy, przy niektórych możecie spaść z krzesła. 08.03.2013 15:13
Sprawdź, kto wygrał parowar Philipsa

Sprawdź, kto wygrał parowar Philipsa

Nadesłaliście, co najmniej sto pomysłowych przepisów. Łosoś z mango i chili, kurczak z kozim serem i dietetyczna golonka to zdaniem komisji konkursowej najlepsze przepisy. 06.03.2013 14:59
Kulinarna Mapa Lubelszczyzny: Wiosenny smak

Kulinarna Mapa Lubelszczyzny: Wiosenny smak

Lubicie gotować na parze. Dostaliśmy rekordową ilość przepisów. Oto wybrane propozycje, które pozwolą wam poczuć wiosnę w kuchni. 01.03.2013 15:40
Restauracja Auriga w Lublinie (recenzja)

Restauracja Auriga w Lublinie (recenzja)

Po raz pierwszy 5 gwiazdek. Za niekonwencjonalne podejście do restauracji, za włoskiego szefa kuchni, który spełnia marzenia oraz sklep z winami, serami i wędlinami. 01.03.2013 15:02
Mała Restauracja w Lublinie. \"Klapa w ładnym opakowaniu\"

Mała Restauracja w Lublinie. \"Klapa w ładnym opakowaniu\"

To młodsza siostra słynnej \"Mandragory”. Dałem namówić się na piękną reklamę na stronie internetowej i przedwojenne smaki Lublina. A tu klapa. Tyle, że w ładnej pozłotce. Trzy gwiazdki. 22.02.2013 12:50

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama