Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama
Tematyczne:

Kuchnia

Jak zrobić stek? Przepisy

Jak zrobić stek? Przepisy

T-Bone steak z grilla to najbardziej wypasiony stek. Po jednej stronie kostki w kształcie litery T znajduje się polędwica, po drugiej rostbef. Dobry stek to wyższa szkoła jazdy. Trzeba znać parę sztuczek. Oto najważniejsze z nich. 02.05.2013 15:25
Przepisy na grilla (ABC grillowania)

Przepisy na grilla (ABC grillowania)

Podobno Gruzini pieką najlepsze szaszłyki na świecie. Warto więc wiedzieć, jak oni to robią. Podstawą jest mięso. Najlepszy jest udziec z jagnięciny lub baraniny. Można go zastąpić wołowiną, wieprzowiną lub drobiem. Sekret kruchości i soczystości potrawy kryje się w przyprawach. I occie, którym skrapia się kawałki mięsa. 26.04.2013 15:24
Karczma Bida w Bogucinie (opinie, recenzja)

Karczma Bida w Bogucinie (opinie, recenzja)

Powinny być dwie gwiazdki. Jedna za dużo, druga za tanio. Jest jedna, bo tanio było i się zbyło. 26.04.2013 11:30
Reklama deweloper tbv
Przepisy na wypad w plener. Smaki znad Bystrzycy

Przepisy na wypad w plener. Smaki znad Bystrzycy

Długi weekend zapowiada się zjawiskowo. Czas ruszyć się z kuchni do ogrodu lub w plener z koszykiem pełnym smakołyków i przenośnym grillem. Tym bardziej że przedwojenne majówki nad Bystrzycą przeszły do legendy. 26.04.2013 11:27
Serek topiony świetny na każdą okazję. Konkurs dla Czytelników

Serek topiony świetny na każdą okazję. Konkurs dla Czytelników

W nowym konkursie mamy dla Was cenne nagrody ufundowane przez Moniecką Spółdzielnię Mleczarską w Mońkach. Na zwycięzców czekają: torba piknikowa, torba na laptop i zestaw malarski dla dzieci. 26.04.2013 08:24
Nalewki w płatkach róż

Nalewki w płatkach róż

Nalewki i róże będą bohaterem IX edycji Targów Ogrodniczych Eden. W dniach 18 i 19 maja 2013 do Lublina przyjadą mistrzowie polskich nalewek, by wziąć udział w konwencie i wystawić swoje dzieła na ogólnopolskim turnieju. Odbędzie się także zjazd Szkoły Nalewek Tradycyjnych. A co mają kwiaty do nalewek? 19.04.2013 11:18
Robisz dobrą rybę, zgłoś się do konkursu!

Robisz dobrą rybę, zgłoś się do konkursu!

Robert Sowa (na zdjęciu) pomoże promować ryby na Lubelszczyźnie. 26 Kwietnia pojawi się w Zajeździe Wincentów koło Lubartowa, gdzie nauczy naszych restauratorów podawać ryby. 19.04.2013 11:15
Restauracja Pod Kogutem w Poniatowej (recenzja)

Restauracja Pod Kogutem w Poniatowej (recenzja)

Aż cztery gwiazdki za bezpretensjonalność, klimat z dancingiem i bardzo dobre jedzenie. Takiej kaszanki z cebulką, fasolowej, karpia w śmietanie i schabowego po gorajsku nie zjecie nigdzie. 19.04.2013 11:07
Irish Pub U Szewca w Lublinie (recenzja)

Irish Pub U Szewca w Lublinie (recenzja)

Do tej wizyty sądziłem, że najgorzej jada się w Niedrzwicy (Siedlisko Folkloru Marzanna). Teraz wiem, że jeszcze gorzej jedzą Anglicy i Irlandczycy w Pubie U Szewca. 11.04.2013 12:44
Restauracja japońska Zipang w Lublinie (recenzja)

Restauracja japońska Zipang w Lublinie (recenzja)

Jeśli chcesz zjeść polską sałatkę ziemniaczaną, kotlet wieprzowy po japońsku, szaszłyk wieprzowy po japońsku, mielony po japońsku i stek po japońsku, możesz odwiedzić japońską restaurację na Starym Mieście. 05.04.2013 15:07
Jak zrobić żeberka? Przepisy na ostatnie podrygi zimy

Jak zrobić żeberka? Przepisy na ostatnie podrygi zimy

Najlepsze są z zasmażaną kapustą. Potem z Sadurek. Makłowicz robi je na ruszcie, Bikont wyjada wędzone z kwaśnicy. Do zrobienia dobrych żeberek przyda nam się miód, sos sojowy, tabasco i majeranek. Zatem do dzieła. 05.04.2013 15:01
Pizzeria il Rifiugio w Lublinie (recenzja)

Pizzeria il Rifiugio w Lublinie (recenzja)

Cieniutkie ciasto, bajeczne oliwy, piec opalany drewnem, klimat rodem z Sardynii i zabawne rozmowy z Włochem. Pięć gwiazdek za wyjątkową pizzę, dobre wina w karafce i atmosferę, która latem w ogrodzie sprawia, że kto raz zjadł pizzę u Włocha, gnieciucha na grubym cieście już nie zje. 29.03.2013 11:00

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama