Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama
Tematyczne:

Kuchnia

Kulinarna mapa Lubelszczyzny. Buraczki muszą być

Kulinarna mapa Lubelszczyzny. Buraczki muszą być

Wielbił je już Mikołaj Rej, na wyżyny smaku wyniósł je Władysław Kucharski, który przyrządzał je dla hrabiego Tyszkiewicza. Jak je zrobić u siebie w domu? 08.10.2023 09:32
 Hiszpanie połknęli międzyrzeckie Pryncypałki

Hiszpanie połknęli międzyrzeckie Pryncypałki

Produkowane w Międzyrzecu Podlaskim Pryncypałki i Mafijne zyskają hiszpański rodowód. Ciastkarski gigant, Dr Gerard został właśnie wchłonięty przez grupę Adam Foods. 08.10.2023 06:47
Nieuczciwa klientka widziała larwy w jedzeniu. Sąd wsadził ją do więzienia

Nieuczciwa klientka widziała larwy w jedzeniu. Sąd wsadził ją do więzienia

Klientka twierdziła, że w zamówionym jedzeniu znalazła larwy owadów. Groziła właścicielce restauracji, że upubliczni sprawę w Internecie. Sprawą zajął się sąd. Nieuczciwa klientka trafi do więzienia. 03.10.2023 15:00
Reklama deweloper tbv
Gdzie i co zjeść w Lublinie? Kebab, pizza, a może burger

Gdzie i co zjeść w Lublinie? Kebab, pizza, a może burger

Jakie restauracje możemy polecić w Lublinie? Oto moje typy. 01.10.2023 14:07
Jesień w kuchni. I fasola na osiem sposobów

Jesień w kuchni. I fasola na osiem sposobów

Na targu można kupić fasolę „Piękny Jaś”. To wdzięczny temat w kuchni. Od fasoli ze świeżym pieprzem, przez jesienną fasolową, fasolkę po bretońsku, pyszny pasztet z fasoli i świeżych grzybów aż po smaczne kotlety i pierogi. 30.09.2023 19:01
Złota jesień na talerzu. 10 sprawdzonych przepisów

Złota jesień na talerzu. 10 sprawdzonych przepisów

Jesień to prawdopodobnie najsmaczniejsza pora roku w polskiej kuchni. Wybraliśmy dla was złotą dziesiątkę smacznych dań. 24.09.2023 09:07
Przecier pomidorowy z kosmicznej linii w Milejowie

Przecier pomidorowy z kosmicznej linii w Milejowie

Dawtona uruchomiła w Milejowie kosmiczna linię produkcji przecieru pomidorowego. Na dobę przetwarzanych może być nawet 2500 ton pomidorów, rocznie aż 80 tys. ton, czyli 1/3 krajowej produkcji tego warzywa. 19.09.2023 21:13
Lublin. Miały być zrazy wołowe na obiad. Ale mięso cuchnęło

Lublin. Miały być zrazy wołowe na obiad. Ale mięso cuchnęło

Pan Tomasz z Lublina nie mógł zrobić zrazów wołowych na obiad. Mięso, które kupił w Biedronce okazało się zepsute, chociaż termin ważności jeszcze nie upłynął. 12.09.2023 12:44
Ale pachnie! W skansenie uczyli wypieku chleba

Ale pachnie! W skansenie uczyli wypieku chleba

W niedzielę w skansenie pachniało chlebem. Chętni mogli nauczyć się wypieku. To wszystko w ramach XXV Lubelskiego Święta Chleba. 10.09.2023 15:45
PiS bierze się za szpitalne jedzenie. " Te posiłki były często mizerne"

PiS bierze się za szpitalne jedzenie. " Te posiłki były często mizerne"

O jedzeniu w szpitalach krążą już legendy. Prawo i Sprawiedliwość w najnowszym spocie wyborczym zapowiada poprawę jakości posiłków. 05.09.2023 09:38
Każdy miód jest zdrowy i dobry na... miłość

Każdy miód jest zdrowy i dobry na... miłość

Bez pszczół przeżylibyśmy maksymalnie 10 lat. Kolejna edycja Wojewódzkiego Lubelskiego Święta Miodu dobiegła końca. 03.09.2023 19:17
To był wyjątkowy weekend dla kawoszy, herbaciarzy i czekoladożerców

To był wyjątkowy weekend dla kawoszy, herbaciarzy i czekoladożerców

Za nami Targi Kawy, Czekolady i Herbaty. Było pysznie i aromatycznie. 03.09.2023 18:29

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama