Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
Wkrótce Dziennik Wschodni wyda drugą część Kulinarnej mapy Lubelszczyzny. Znajdą się w niej relacje mówione. Oto wspomnienia Jana Łopaty z Motycza.
Kulinarna mapa Lubelszczyzny to wspaniały przewodnik po niezwykłej krainie nieznanych gdzie indziej smaków. Wśród zalewu pośpiesznie kleconych i nawzajem od siebie przepisywanych książek kucharskich to prawdziwy rarytas – pisze prof. Jarosław Dumanowski. Dziś pokazujemy zapomniany szwedzki smak.
Bardzo smaczne, zdrowe i posilne. Warto je zrobić i skosztować.
To jeden ze zwycięskich przepisów w naszym żurawinowym konkursie. Autorkę przepisu prosimy o kontakt z Agnieszką Dragan.
Jarosław Dumanowski opowiada o konkursie \"Smaki Lubelszczyzny”.
Szwedzkie pierogi z Motycza, holenderskie smażeniki z Mościc i huculski banusz z Celejowa to największe hity drugiej części Kulinarnej mapy Lubelszczyzny, którą wydamy w tym roku.
Jeśli chcesz uniknąć zawału, musisz wiedzieć, co jeść, żeby chronić swoje serce. Okazuje się, że najprostszym sposobem na zdrowe serce jest jedzenie ryb, małej ilości chudego mięsa i jak największej ilości warzyw i owoców.
Brie w cieście francuskim z żurawinami, dziki ryż z żurawiną i karmelizowaną cebulą i pomidorki faszerowane oscypkiem to najciekawsze potrawy zgłoszone do konkursu.
Na zakończonym w zeszłą niedzielę festiwalu \"Gryczaki 2011” pojawiły się nowe fantastyczne potrawy i nalewki, które mogą być kulinarnym przebojem w całej Polsce. Łączy je jedno: gorzkosłodki smak żurawiny. Smaki Lubelszczyzny znów uwodzą i zaskakują
Paolo Cozza, gwiazdor telewizyjnych programów \"Europa da się lubić” i \"Taniec z gwiazdami” będzie w niedzielę 7 sierpnia gotował podczas Janowskiego Festiwalu Kaszy \"Gryczaki 2011”.
Podczas kulinarnego konkursu \"Mazury zamknięte w słoiku\" spróbowałem rewelacyjnego szczupaka. Oto przepis z pierwszej ręki.
Postanowiliśmy sprawdzić, jak smakują wątróbki z dorsza z firmy King Oscar. Werdykt: 4,5.
Regulamin Konkursu „Kulinarne wariacje z żurawiną amerykańską” z dnia 18 lipca 2011 roku.
W nowym konkursie \"Kulinarne wariacje z żurawiną amerykańską” mamy dla was super nagrody: blender Bosch, komplet form do ciast i komplet dekoracyjnych szablonów. Jak je zdobyć?
Coś dla wegetarian. Zrazy bez mięsa. Z grzybów.
Bardzo smaczna, kolorowa, pożywna. Zapiekana z serem żółtym jest jeszcze lepsza.
W Pułankowicach, podkraśnickiej wsi powstałej na folwarku ordynacji Zamoyskich, Marta i Stanisław Stelmachowie pielęgnują staropolską tradycję przyrządzania dziczyzny. I robią to tak dobrze, że Paweł Kukiz, lider zespołu Piersi wpisał się w pamiątkowej księdze \"Martusi kochanej Piersi zgłodniałe”.
Wiejski ser zagrodowy z Wąwolnicy, przaśny chleb z Kodnia, wędzony karp z Janowa Lubelskiego, soczyste maliny spod Kraśnika, szlachetne wino z winorośli uprawianych bez pestycydów w dolinie Wisły i słodycz miodu z nadbużańskiej pasieki są w stanie zdobyć turystów z Polski i Europy.
We wrześniu podczas tegorocznej edycji konkursu \"Smaki Lubelszczyzny” uczniowie, zawodowi kucharze, artyści, dziennikarze i politycy będą gotować potrawy według najstarszej polskiej książki kucharskiej. Ty możesz zrobić to już teraz w domu!
Ma bardzo oryginalny smak, orzeźwia, poprawia apetyt. I wcale nie jest zupą owocową. Można ją gotować na bulionie warzywnym, można na rosole. W obu przypadkach – z ryżem.
Jedzenie makaronu powoduje wydzielanie hormonu szczęścia. A jeśli jest to makaron z dużą ilością warzyw i świeżych pomidorów, to po jego zjedzeniu robi się błogo. Taki makaronowy błogostan może utrzymywać się kilka dni.
Tylko do poniedziałku można zgłaszać udział swoich produktów w konkursie \"Lubelska wołowina na talerzu”. Konkurs zostanie rozstrzygnięty 9 lipca, podczas Wystawy Zwierząt Hodowlanych, Maszyn i Urządzeń Rolniczych w Sitnie.
Oto przepis na leczniczą nalewkę na kwiatach czarnego bzu, który właśnie kwitnie.
Schab to chude i smaczne mięso. Możemy zrobić z niego wędlinę, roladę i pyszny zawijas. Oto kilka podpowiedzi.
A faszerowana czymś dobrym jeszcze lepsza. Z piersi z kurczaka można przyrządzić łatwe, szybkie i bardzo smaczne danie.