Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama Wojewódzki Urząd Pracy
Tematyczne:

Kuchnia

W Zawieprzycach bawią się na dożynkach powiatowych. Wieczorem zagra Skolim

W Zawieprzycach bawią się na dożynkach powiatowych. Wieczorem zagra Skolim

Dzisiaj w całym województwie odbywają się dożynki. Powiat łęczyński bawi się w Zawieprzycach. Jeżeli nie macie planów, to wieczorem na scenie wystąpi SKOLIM. 24.08.2025 18:50
Grochówka dla 5000 osób

Grochówka dla 5000 osób

Wczoraj, w sobotę 23 sierpnia, koszary 2 Lubelskiej Brygady Obrony Terytorialnej w Lublinie zamieniły się w plac zabaw. Już po raz drugi żołnierze zaprosili swoich najbliższych na rodzinny piknik. W wydarzeniu wzięło udział ponad pięć tysięcy osób. 24.08.2025 11:35
Bawole Serce, Malinowy Książę

Bawole Serce, Malinowy Książę

Bawole Serce na sałatki, Malinowy Książę na zupy, Czekoladowy Pomidor na drugie. Oto najlepsze przepisy na sierpniowe dania z pomidorem w roli głównej 23.08.2025 12:09
Reklama deweloper tbv
Z kolekcji prof. Jarosława Dumanowskiego

Z kolekcji prof. Jarosława Dumanowskiego

TRADYCJA Pomysłodawca edycji staropolskich książek kucharskich w ramach projektu Monumenta Poloniae Culinaria, pionier polskiej gastronomii historycznej. Prof. Jarosław Dumanowski z Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu jako visiting professor pracował na Uniwersytecie Bordeaux, w Centrum Norberta Eliasa w L’École des Hautes Etudes en Sciences Sociales oraz w katedrze UNESCO Europejskiego Instytutu Historii i Kultur Wyżywienia. 22.08.2025 20:14
Brak pomysłu na niedzielny obiad? Mamy kilka kulinarnych propozycji

Brak pomysłu na niedzielny obiad? Mamy kilka kulinarnych propozycji

Tym razem w naszej kulinarnej rubryce przepisy na dwie zupy, dwa drugie dania i jeden deser - ciasto "coś dobrego". 17.08.2025 07:40
Gryczaki 2025: Karp w szynkowarze, żurawina w serze

Gryczaki 2025: Karp w szynkowarze, żurawina w serze

Już po raz 22 w Janowie Lubelskim rozstrzygnięto Konkurs na Potrawę Regionalną. Mamy dla was przepisy na zwycięskie dania 16.08.2025 12:30
Gryczaki 2025, czyli kasza, łupcie i koncerty

Gryczaki 2025, czyli kasza, łupcie i koncerty

Czy jaglak jest lepszy od gryczaka? Jak smakuje gryczanka a jak godziszowskie pierogi z kaszą? Podpowiadamy, czego spróbować na tegorocznym festiwalu kaszy w Janowie Lubelskim. 08.08.2025 14:01
"Annowanie" i powiatowa "Bitwa regionów" w Lubartowie

"Annowanie" i powiatowa "Bitwa regionów" w Lubartowie

 Jeżeli nie macie planów na popołudnie, to warto pojechać do Lubartowa. Trwa tam coroczne "Annowanie" oraz powiatowy etap najsmaczniejszej "Bitwy regionów" 2025. 27.07.2025 16:45
Cukiniowa, marchewkowa i śliwkowa z pierogami

Cukiniowa, marchewkowa i śliwkowa z pierogami

Albo chłodnik lub minestrone. A może jarzynowa z brokułami? Podpowiadamy, jaką zupę ugotować na upalne dni. 27.07.2025 12:02
Na niedzielny obiad: grzybowa i pierogi

Na niedzielny obiad: grzybowa i pierogi

Pierogi z pokrzywą czy ziemniakami? Zupa grzybowa albo pietruszkowa. Prezentujemy propozycje na niedzielny obiad. 25.07.2025 18:25
Plusk czyli ogon bobra

Plusk czyli ogon bobra

Pomysłodawca edycji staropolskich książek kucharskich w ramach projektu Monumenta Poloniae Culinaria, pionier polskiej gastronomii historycznej. Prof. Jarosław Dumanowski z Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu jako visiting professor pracował na Uniwersytecie Bordeaux, w Centrum Norberta Eliasa w L’École des Hautes Etudes en Sciences Sociales oraz w katedrze UNESCO Europejskiego Instytutu Historii i Kultur Wyżywienia. 25.07.2025 17:27
Wakacje na talerzu: gdzie na cynaderki, lemieszkę i tatarskie pierogi

Wakacje na talerzu: gdzie na cynaderki, lemieszkę i tatarskie pierogi

Jak wakacje to podróże. Podpowiadamy co i gdzie warto zjeść, żeby poznać smak Lubelszczyzny. Oto nasz subiektywny top 10 20.07.2025 08:20
Reklama
Reklama