Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama Wojewódzki Urząd Pracy
Tematyczne:

Kuchnia

Penne, farfale i bucatini. I makaron z truskawkami

Penne, farfale i bucatini. I makaron z truskawkami

Kiedy Iga Świątek wyznała, że jej ulubionym daniem z dzieciństwa jest makaron z truskawkami, nie tylko we Włoszech zapanowało poruszenie. A my mamy dla was polskie i włoskie przepisy na dobry makaron. 15.07.2025 20:23
Co podać na niedzielny obiad? Mamy kilka propozycji

Co podać na niedzielny obiad? Mamy kilka propozycji

Jeśli zastanawiacie się, co dobrego zaserwować rodzinie na niedzielny obiad, nie musicie już główkować. Oto kilka podpowiedzi. Skorzystajcie z tych sprawdzonych przepisów. 13.07.2025 12:00
Pyszny niedzielny obiad. Nasze nieoczywiste propozycje

Pyszny niedzielny obiad. Nasze nieoczywiste propozycje

A może by tak zrobić coś innego niż rosół, pieczony kurczak albo kotlet schabowy. Lato daje możliwość przygotowania wielu różnych i ciekawych potraw. Nasze dzisiejsze propozycje na niedzielę to: na przystawkę sałatka z kurczakiem. Zupa cytrynowa. Na drugie pierogi chłopskie lub olenderskie. Na deser hit: sernik koperkowy. 06.07.2025 10:59
Reklama deweloper tbv
Chłodnik Wokulskiego, czyli smaczne zupy na upalne dni

Chłodnik Wokulskiego, czyli smaczne zupy na upalne dni

Jest taka scena w „Panu Tadeuszu”, kiedy wszyscy siedli i chołodziec litewski milczkiem żwawo jedli. Z kolei na obiedzie u Łęckich w „Lalce” Wokulski jadł litewski chłodnik. Mamy przepisy na chołodziec i kilka chłodników. 05.07.2025 13:00
Automat do lodów włoskich – najlepsze rozwiązanie dla małych i dużych lokali

Automat do lodów włoskich – najlepsze rozwiązanie dla małych i dużych lokali

Lody włoskie to jeden z najbardziej pożądanych deserów, szczególnie w gorące dni. Ich delikatna, kremowa konsystencja oraz możliwość tworzenia różnorodnych smaków sprawiają, że są one stałym elementem oferty wielu lokali usługowych – zarówno małych kawiarni, jak i dużych lodziarni, piekarni czy cukierni. Automat do lodów włoskich jest urządzeniem, które pozwala na szybką produkcję tego pysznego deseru, zapewniając wysoką jakość i komfort pracy. Wybór odpowiedniego automatu do lodów może zależeć od wielu czynników, takich jak rozmiar lokalu, liczba klientów czy rodzaj serwowanych produktów. W tym artykule przedstawimy argumenty, dlaczego automat do lodów włoskich jest doskonałym rozwiązaniem zarówno dla małych, jak i dużych punktów gastronomicznych. 03.07.2025 15:52
Jak wybrać najlepszą butelkę termiczną do swoich potrzeb: poradnik

Jak wybrać najlepszą butelkę termiczną do swoich potrzeb: poradnik

Wybór odpowiedniej butelki termicznej warto zacząć od zastanowienia się, w jakich sytuacjach będzie Ci najbardziej potrzebna. Czy szukasz czegoś na intensywny trening, do pracy, na długie podróże autem, a może na piesze wędrówki? Każdy z tych scenariuszy wymaga nieco innych funkcji - i właśnie tu wyróżnia się Fizz&Go od SodaStream. 02.07.2025 14:40
Gicz, golonka i ossobuco - sprawdzone przepisy od lokalnych restauratorów

Gicz, golonka i ossobuco - sprawdzone przepisy od lokalnych restauratorów

Gdzie na dobrą golonkę? Jak ją przyrządzić w domu? Golonka niejedno ma imię, a my mamy dla was sprawdzone przepisy na golonki, które rozpływają się w ustach. 21.06.2025 15:50
W Lublinie rządzi cebularz! I powinniśmy być z tego dumni

W Lublinie rządzi cebularz! I powinniśmy być z tego dumni

Poznaniacy mają rogale świętomarcińskie, w Zakopanem rządzą oscypki. A Lublin ma cebularza. Ten niedoceniany wypiek dzisiaj obchodzi swoje święto. 20.06.2025 16:23
Dzień Cebularza. Lody cebularzowe, degustacje i cebularzowy komiks

Dzień Cebularza. Lody cebularzowe, degustacje i cebularzowy komiks

Już w piątek (20 czerwca) Plac Po Farze w Lublinie zamieni się w „cebularzowe miasteczko”. Przed nami druga edycja Dnia Cebularza – wydarzenia poświęconego kulinarnej wizytówce regionu. W programie warsztaty, spacery z przewodnikami, konkursy, gra miejska i degustacje. 17.06.2025 19:09
Masz te rzeczy w domu? Lepiej ich nie używaj

Masz te rzeczy w domu? Lepiej ich nie używaj

Główny Inspektorat Sanitarny wydał dwa ostrzeżenia związane z zakazem użytkowania popularnych przyborów kuchennych. Ich używanie może zagrażać zdrowiu. 17.06.2025 09:37
Japonia na talerzu i tajemnice sushi

Japonia na talerzu i tajemnice sushi

Jeszcze dwie dekady temu sushi w Polsce kojarzyło się z ekskluzywną egzotyką, dostępną jedynie dla wąskiego grona wtajemniczonych smakoszy. Dziś ta japońska specjalność zagościła w menu wielu Polaków, choć wciąż wzbudza pewien dystans. 14.06.2025 11:00
Co na niedzielny obiad? Możesz zrobić go inaczej

Co na niedzielny obiad? Możesz zrobić go inaczej

Każdy ma jakieś swoje ulubione dania. Tradycja jest bezcenna. Ale niedzielny obiad wcale nie musi być nudny. Oto kilka propozycji tego, co możecie przygotować dla siebie, rodziny i gości. 07.06.2025 07:43
Reklama
Reklama