Przejdź do głównych treści
Przejdź do wyszukiwarki
Przejdź do głównego menu
Facebook.com
X.com
Instagram.com
Youtube.com
Tiktok.com
środa, 19 listopada 2025 16:06
Ułatwienia dostępności
Zaloguj się
SPORT
WIDEO
ROZRYWKA
CO GDZIE KIEDY
PRENUMERATA
OGŁOSZENIA
LUBLIN
BIAŁA PODLASKA
CHEŁM
LUBARTÓW
ŁĘCZNA
KRAŚNIK
PUŁAWY
ŚWIDNIK
ZAMOŚĆ
INNE REGIONY
Biłgoraj
Hrubieszów
Janów Lubelski
Krasnystaw
Łuków
Opole Lubelskie
Parczew
Powiat Lubelski
Radzyń Podlaski
Ryki
Tomaszów Lubelski
Włodawa
ROLNIK ROKU
E-WYDANIE
SERWISY TEMATYCZNE
Polityka
Biznes
Finanse
Inwestycje
Edukacja
Praca
Kryminalne
Wypadki
Pożary
Bezpieczeństwo
Drogi
Kolej
Nieruchomości
Nauka
Wiara
Kraj Świat
Rozrywka
Kuchnia
Quizy
Historia
Sport
Pogoda
Opinie
Nowe technologie
Najnowsze
Zdrowie
Magazyn
Turystyka
Foto
Wideo
Lotto
Nekrologi
Lotnisko
Pokaż pozostałe elementy menu
!
Dobre wiadomości na sezon grzewczy. Cena ciepła spada. O ile taniej będzie? | Dziennik Wschodni
Masz dla nas temat? Daj nam znać pod numerem: +48 691 770 010 Kliknij i poinformuj nas!
Reklama
Strona główna
Artykuły
Tematyczne
Kuchnia
Tematyczne:
Kuchnia
Wybierz kategorię
Wiadomości
Tematyczne
Transport
Na sygnale
Bezpieczeństwo
Polityka
Edukacja
Biznes
Plebiscyty
Opinie
Co Gdzie Kiedy
Rozrywka
Foto
Wideo
Najnowsze
Odeszli
Reklama, promocja
Archiwum
Sport
Kuchnia
Sortuj
Najnowsze
Najstarsze
Najczęściej czytane
Najlepiej oceniane
Filtruj
Reset
Ziemniaczane smaki jesieni
To nowy konkurs kulinarny dla Kół Gospodyń Wiejskich, który odbył się w gminie Konopnica. Tarta ziemniaczana z rydzami godna jest najlepszej restauracji, tradycyjne ziemniaczki faszerowane borowikami wymiatały, a kiszka ziemniaczana nie ustępowała słynnej podlaskiej. Mamy dla was przepisy na zwycięskie dania.
11.10.2025 12:32
Sery na okrągło. Smaczne wydarzenie już w najbliższą sobotę
Z dziurami, twaróg, bryndza lub dojrzewający. Niektórzy nawet nie wyobrażają sobie życia bez niego. A lokalni rzemieślnicy i serowarzy zapraszają do wspólnego świętowania na 5. edycji Święta Lubelskiego Serowarstwa i Mleczarstwa.
08.10.2025 19:41
Jadalny czy trujący? Dowiedz się więcej o grzybach
Uważasz że znasz się na grzybach? Wiesz jak odróżnić "trujaka" od jadalnego? Na wystawę grzybów i prelekcje ich dotyczące zaprasza Wojewódzka Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna.
08.10.2025 16:17
Reklama
Jesienny RestaurantWeek w Lublinie. Co warto spróbować według Foodies?
W Lublinie znów zapachniało festiwalem. Ruszyła jesienna edycja RestaurantWeek®, czyli największego kulinarnego wydarzenia w kraju. Pod hasłem #FromFoodiesForFoodies – od smakoszy dla smakoszy – to właśnie miłośnicy jedzenia wskazują miejsca, które naprawdę warto odwiedzić. Na liście poleceń nie zabrakło lubelskich restauracji.
07.10.2025 12:42
Dynie i grzyby. Przysmaki z lasu i ogrodu
To dobre połączenie. Dynie są, grzyby są — czas sprawdzić, jak smakuje zupa dyniowa solo i z kurkami smażonymi na cebulce. Albo leczo z dynią i grzybami. Z czym jeszcze można łączyć grzyby? Oto nasze podpowiedzi.
05.10.2025 12:50
80 lat smaku i tradycji. Całuski pszczelowolskie idealne do kawy
Kolejny odcinek naszej serii kulinarno-podróżniczej „Dziennik ze smakiem” zabierze widzów do wyjątkowego miejsca – Zespołu Szkół Rolniczych w Pszczelej Woli. To właśnie tutaj działa jedyne w Polsce Technikum Pszczelarskie, które w tym roku obchodzi swoje 80-lecie.
04.10.2025 11:00
Jedzenie na dowóz coraz prostsze i wygodniejsze
Nowość w Lublinie. Od 1 października, mieszkańcy Lublina mogą korzystać z aplikacji Bolt Food, która umożliwia zamawianie jedzenia z lokalnych restauracji z dostawą do domu. To kolejne miasto w Polsce, w którym działa ta usługa.
01.10.2025 16:15
Co cebularzowi do rosołu?
Rosół z cebularzem? Jak najbardziej. A dokładnie z knedlami z cebularza. Na Europejskim Festiwalu Smaku knedle zrobili Agnieszka Kraszewska i Aleksander Baron, gospodarze telewizyjnego programu „Rosół polski”. A my mamy ich autorski przepis.
21.09.2025 16:00
Żarciowozy przyjechały do Lublina. To ostatnie godziny, aby z nich skorzystać
Lublinianie wciąż mogą korzystać z bogatej oferty food trucków, które w ten weekend zaparkowały na Placu Teatralnym przy Centrum Spotkania Kultur.
21.09.2025 15:13
Europejski Festiwal Smaku i trzy rosoły: polski, lubartowski i lubelski
W niedzielę 14 września, o godzinie 17 na Europejskim Festiwalu Smaku Agnieszka Kraszewska i Aleksander Baron ugotują rosół po lubelsku. Mamy ich przepis, mamy także recepturę na rosół po lubartowsku oraz na inne rosoły.
13.09.2025 20:31
Europejski Festiwalu Smaku: Historia, muzyka i smak w Lublinie
W Lublinie trwa już 17. edycja Europejskiego Festiwalu Smaku. Działa już Jarmark Festiwalowy, a przed nami koncerty, konkursy, historia i smaków.
10.09.2025 20:23
Jesień w kuchni, czyli dynia i patison na talerzu
Patison przy dyni wygląda jako kosmita. Ale to też dynia. W dodatku można z niego zrobić schabowego. Mamy sprawdzone przepisy na jedno i drugie.
31.08.2025 16:06
poprzednia
1
2
3
4
5
...
następna
Reklama
NAJNOWSZE
Puławskie Azoty pokazały wyniki. Prawie 230 milionów straty
Z miłości do futbolu stracił 1000 złotych
Magia świąt w Lublinie już w listopadzie
Nowe funkcjonalności na portalu: komentarze, ogłoszenia i katalog firm już dostępne
Wiemy kiedy ruszy sprzedaż karnetów na domowe mecze Orlen Oil Motoru w nowym sezonie
Reklama
ALARM 24
Masz dla nas temat?
Daj nam znać pod numerem:
+48 691 770 010
Kliknij i poinformuj nas!
NAJCZĘŚCIEJ CZYTANE
Pierwsze zatrzymania w sprawie dywersji na kolei
Ćwierć wieku w sieci. Startujemy z nowym portalem
24-latek podpalił karton w miejscu pracy. Trafił do aresztu
Będą utrudnienia w centrum Lublina
Bartosz Zmarzlik zapowiada walkę o zwycięstwo
Reklama
WIDEO
Poprzednie
Następne
Bartosz Zmarzlik zapowiada walkę zwycięstwo
FOTO
Uroczystości Straży Pożarnej
Liczba zdjęć w galerii:
20
Reklama
Reklama