W Polsce zasłynął jako szef kuchni warszawskiego hotelu Jan III Sobieski, którą zarządza od 1994 roku. Robert Sowa jest członkiem elitarnej fundacji Klub Szefów Kuchni, honorowym prezesem Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni oraz byłym kucharz polskiej reprezentacji w piłce nożnej, uczestnikiem Mundialu Korea-Japonia 2002.
Jest autorem książki "Esencja smaku”, laureatem prestiżowej nagrody Oskar Kulinarny 2004 w kategorii osobowość kulinarna roku oraz Oskar Kulinarny 2006 w kategorii książka. Występuje w wielu programach telewizyjnych.
Jest praktykiem, ma ogromną wiedzę, w swojej książce dzieli się sprawdzonymi przepisami. Książka, którą możecie wygrać - to kopalnia dobrych przepisów.Dziennik Wschodni ogłasza konkurs, w którym do wygrania jest książka Roberta Sowy. Zamieszczajcie na naszej tablicy na Facebooku przepisy na zimowe danie. Może być to esencjonalna zupa, może być bigos, może być golonka. A może macie jeszcze inny pomysł na super potrawę?
Przepisy, które otrzymają najwięcej "Lubię to!" nagrodzimy książką. Głosy podliczamy co najmniej do końca roku. Zastrzegamy sobie prawo przedłużenia konkursu. Miłej zabawy!













Komentarze