Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama Wojewódzki Urząd Pracy

Szarytka i golasy. Nasze produkty nagrodzą w Poznaniu

Województwo lubelskie bierze udział w targach Smaki Regionów w Poznaniu (19–22 września).
Szarytka i golasy. Nasze produkty nagrodzą w Poznaniu
Smakołyki z konfiturą z owoców róży (fot. www.lubelskie.pl)

W tym roku nasz region stawia na promocję cebularza lubelskiego zarejestrowanego w UE oraz cydru – we współpracy z firmą Ambra.

Pięć statuetek "Perły" - prestiżowej nagrody w ogólnopolskim konkursie "Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów", powędruje w tym roku do wytwórców z naszego województwa. Nasze perłowe specjały to:

- chleb żytni wygnanowski, zgłoszony przez Barbarę Krzyszczak ze Stasina k. Motycza,
- konfitura z owoców róży, zgłoszony przez Jolantę Mazurkiewicz ze Starej Wsi k. Końskowoli,
- szarytka w marynacie, zgłoszona przez Janinę Bańkę z Kraśnika,
- masło Extra, zgłoszone przez Okręgową Spółdzielnię Mleczarską w Opolu Lubelskim,
- golasy z kaszy gryczanej z serem, zgłoszone przez Koło Aktywnych Kobiet z Łobaczewa Małego.

Stoisko w Poznaniu organizuje i prowadzi Departament Rolnictwa Środowiska Urzędu Marszałkowskiego.

 

 


Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama