Co w programie? W czasie, gdy kapituła będzie oceniać zgłoszone nalewki, na gości restauracji będą czekać atrakcje. Będzie Mała Akademia Nalewek, na której uczestnicy poznają podstawowe wiadomości z wytwarzania nalewek. Gospodarze chcą zaprosić zaprzyjaźnionych ogrodników, którzy opowiedzą o starych odmianach krzewów i drzew. Będzie także opowieść o dereniowych sadach, które zachowały się w okolicach Wąwolnicy i Poniatowej.
Ponieważ nazwa „Rozanna” zobowiązuje, organizatorzy szczególnie czekają na nalewki różane (na bazie kwiatów i owoców dzikiej róży), które zostaną ocenione osobno.
Każdy z uczestników może zgłosić dowolną ilość nalewek. Minimalna ilość każdej nalewki to pół litra: można ją dostarczyć w dwóch butelkach po 250 ml.
Nalewki należy dostarczyć w sobotę, 5 grudnia, do godziny 17.30 do restauracji Rozanna, Wąwolnica,
ul. 3 Maja 1.














Komentarze