Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama Wojewódzki Urząd Pracy

Tatar, nereczka i gęsie żołądki. Gdzie zjesz dobre przekąski?

Po przekąskach można poznać klasę restauracji. W temacie przekąsek w Lublinie za dobrze nie jest. No bo gdzie zjeść porządnego śledzia na zakąskę?
Tatar, nereczka i gęsie żołądki. Gdzie zjesz dobre przekąski?
W restauracji Sielsko Anielsko jest dobry śledź pod cebulą kraszony wiejskim olejem. W restauracji Przystań w menu występuje Trio śledziowe w składzie: śledź w oleju, w śmietanie, węgierski. A w żydowskiej Mandragorze: śledzie z rodzynkami i migdałami.

Festiwal tatara w Hadesie

Największy wybór tatarów znajdziecie w Hadesie. W zasadzie trwa tam nieustanny festiwal tatara. Możecie zamówić tatara rżniętego z kaparami, tatara po prowansalsku z czosnkiem, tymiankiem, bazylią, anchois i pietruszką czy tatara po rosyjsku; z charakterem.

Hades właśnie otworzył się po remoncie i do doborowej siódemki dojdą nowe. - Wprowadzimy tatara z łososia, smakosze będą mogli także liczyć także na tatara ze śledzia, który kucharz przyrządzi według oczekiwań zamawiającego - mówi Elżbieta Cwalina.

Nereczka z Przystani

Restauracja Przystań jako jedna z nielicznych kontynuuje tradycję świetnej kuchni z czasów PRL. Nadal można tam zamówić nereczkę w śmietanie i nereczkę z patelni, z pieczarkami i cebulą.

Cynaderki - bo tak nazywa się to danie - wymagają dużej wiedzy kucharza i jego fantazji. Dobrze przyrządzone, są przysmakiem nad przysmaki. W Przystani możecie cynaderki zamawiać w ciemno.

W Ulicach Miasta

W materii przystawek na gorąco królem są gęsie żołądki w Ulicach Miasta. Długo duszone we własnym sosie, podane z tostami, przypominają o wspaniałej staropolskiej kuchni. Gęsie żołądki to absolutny top lubelskich przystawek w ogóle.

Podziel się
Oceń

Komentarze

Reklama