Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Co słychać w lubelskich restauracjach?

Co słychać w lubelskich restauracjach?

Czekoladowy

Czekoladowy otworzył cukierenkę w centrum, na Kołłątaja. Ostatnio cukierenka powiększyła się o salę konsumpcyjną. Są tu bardzo dobre lody, zwłaszcza pistacjowe.

Good chef

Lublin szykuje się do swojego kulinarnego show. Premiera we wrześniu. W konkursie wystartują uczniowie szkół gastronomicznych z całego województwa lubelskiego oraz zawodowcy. Wśród jurorów kulinarne nazwiska z pierwszych stron gazet. Good chefa poprowadzi szalony włoski kucharz Ivo Violante.

Hades Szeroka

Z wizytą w Lublinie gościł Edgar Ghazaryan, Ambasador Nadzwyczajny i Pełnomocny Republiki Armenii w Warszawie. Na kolację zdecydował się wybrać Hades Szeroka. Restauracja przygotowała specjalną kartę. A Lech Cwalina osobiście ugotował dla Jego Ekscelencji bozbasz, zupę na jagnięcinie. Zupa smakowała bardzo. Tak jak i specjalnie przyrządzona kaczka.

Kogel Mogel

W jednej z najmłodszych knajp Lublina można na własne oczy zobaczyć prawdziwego kelnera. Z elegancją, doświadczeniem. W dodatku do karty trafiło jedno z najbardziej kultowych dań kuchni PRL-u, czyli cynaderki. To nerka cielęca w śmietanie lub z patelni z cebulką. Kto umie zrobić cynaderki, wie jak to smakuje. Kogel Mogel ma swoją wersję cynaderek. (SZ)


Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama