Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Przepisy na Wielkanoc. Pasztet cielęcy z grzybami

Przepisy kulinarne na Święta Wielkanocne.
Składniki: górka cielęca z kością (2 kilogramy), pół kilograma włoszczyzny, pół kilograma podgrzybków, sól, pieprz do smaku, liść laurowy i ziele angielskie, gałka muszkatołowa, cynamon, 3 jajka i 50 g masła.

Wykonanie: mięso pieczemy z warzywami i przyprawami, następnie dusimy je zalewając bulionem cielęcym, do miękkości. Lekko ciepłe mięso mielimy na maszynce dwukrotnie, na gładką masę wraz z warzywami. Dodajemy smażone na maśle podgrzybki, jaja i wywar z duszenia mięsa. Dokładnie wyrabiamy, doprawiamy do smaku gałką muszkatołową i odrobiną cynamonu, pieczemy w blasze wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Temperatura 160 stopni przez czas 45 minut z termoobiegiem.

Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama