Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Przepisy na Wielkanoc. Kaczka z żurawiną

Przepisy kulinarne na Święta Wielkanocne.
Składniki: 4 piersi z kaczki, olej, sól, pieprz, 2 łyżki suszonej żurwiny, masło, kieliszek czerwonego wina, łyżeczka octu balsamicznego. Na marynatę: oliwa, czerwone wino na smak, zioła prowansalskie.
Wykonanie: piersi naciąć od strony skóry, natrzeć solą z pieprzem, włożyć do marynaty.

Usmażyć na ostrym ogniu, aż wytopi się z nich tłuszcz. Obrócić na drugą stronę, krótko podsmażyć, nakryć i dusić do miękkości. Mięso wyłożyć na gorący półmisek. Na tłuszcz spod smażenia wrzucić żurawiny, dodać wino, zioła. Odparować, doprawić balsamico. Polać piersi sosem.

Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama