Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Przepisy na Wielkanoc. Jaja faszerowane halibutem i ziołami z sałatką z cukinii, rzodkiewki i rukwi wodnej

Przepisy kulinarne na Święta Wielkanocne.
Składniki: cztery jaja ugotowane na miękko, 80 g wędzonego halibuta (obranego ze skóry i ości), 200 g cukinii, pęczek rzodkiewki, jedna doniczka rukwi wodnej, 20 g kiełków rzodkiewki, 40 g kawioru z pstrąga, natka pietruszki, koperek i szczypiorek oraz 40 g majonezu.

Wykonanie: ugotowane jajka przecinamy ostrym nożem tak, aby skorupka jaja podzielona została na dwie połówki. Jajka z połówek wyjmujemy z pomocą łyżki, mieszamy z halibutem, siekanymi ziołami i doprawiamy do smaku.

Farszem nadziewamy nasze skorupki. Układamy je na kiełkach rzodkiewki, obok nakładamy majonez, na niego cienko krojoną cukinię marynowaną w oliwie i przyprawioną. Na cukinię dajemy cienkie plastry rzodkiewek, a na samą górę rukiew wodną.

Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama