Składniki: cztery jaja ugotowane na miękko, 80 g wędzonego halibuta (obranego ze skóry i ości), 200 g cukinii, pęczek rzodkiewki, jedna doniczka rukwi wodnej, 20 g kiełków rzodkiewki, 40 g kawioru z pstrąga, natka pietruszki, koperek i szczypiorek oraz 40 g majonezu.
Wykonanie: ugotowane jajka przecinamy ostrym nożem tak, aby skorupka jaja podzielona została na dwie połówki. Jajka z połówek wyjmujemy z pomocą łyżki, mieszamy z halibutem, siekanymi ziołami i doprawiamy do smaku.
Farszem nadziewamy nasze skorupki. Układamy je na kiełkach rzodkiewki, obok nakładamy majonez, na niego cienko krojoną cukinię marynowaną w oliwie i przyprawioną. Na cukinię dajemy cienkie plastry rzodkiewek, a na samą górę rukiew wodną.
Przepisy na Wielkanoc. Jaja faszerowane halibutem i ziołami z sałatką z cukinii, rzodkiewki i rukwi wodnej
Przepisy kulinarne na Święta Wielkanocne.
- 03.04.2015 08:30
Reklama













Komentarze