Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Tydzień Kuchni Polskiej także w Lublinie. Spróbuj dań sprzed 100 lat

Trwa Tydzień Kuchni Polskiej. 100 restauracji w całej Polsce serwuje dawne dania z okazji 100-lecia odzyskania niepodległości. Do akcji włączyło się pięć lokali z Lublina.
Tydzień Kuchni Polskiej także w Lublinie. Spróbuj dań sprzed 100 lat

Lubelskie restauracje świętują 100-lecie odzyskania przez Polskę niepodległości. Wszystko w ramach ogólnopolskiej akcji „Tydzień Kuchni Polskiej”. Restauracje wprowadziły specjalne menu, w którym znajdziemy dania pochodzące z XIX i XX wieku.

W Lublinie do akcji włączyły się:

Perłowa, ul. Bernardyńska 15 A,

Piano, ul. Jana Pawła II 19,

Hotel Wieniawski, ul. Sądowa 6,

Hampton by Hilton, al. Kompozytorów Polskich 1,

Trybunalska City Pub, ul. Rynek 4.

W ramach Tygodnia Kuchni Polskiej spróbujemy tam dań z terenów zaboru rosyjskiego, pruskiego i austriackiego, a także potraw żydowskich i wojskowych. Oczywiście wszystko w nowoczesnej aranżacji.

Dania są inspirowane bezpłatną książką wydaną przez MAKRO Polska, organizatora akcji „Sto receptur na sto lat niepodległości (1918-2018)”. Akcja potrwa do 11 listopada.


Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama