Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Frytka doskonała

Pieczenie mięsa to jeden z największych sekretów w kuchni. Z pogranicza alchemii. O kulinarnych sekretach przeczytacie w książce \"Frytka doskonała\" wydanej przez \"Twój styl\".
Przed grillowaniem należy zawsze osuszyć mięso papierowym ręcznikiem. Inaczej mięso wcześniej się ugotuje, zanim zdąży się zrumienić. Sól jest najważniejszą przyprawą, ponieważ wyciaga soki mięsa na powierzchnię, gdzie ulegają karmelizacji i zrumieniu. Gdy do marynaty używa się wina, należy najpierw je zagotować. Do chudego mięsa należy używać zaprawy zawierającej tłuszcz. Dobrze sprawdza się pasta z przypraw i oliwy utarta w moździerzu i zmiksowana. Takie rady znajdziecie w ksiażce \"Frytka doskonała i inne sekrety kuchni\". Russ Parsons podaje oczywiście, jak zrobić frytki doskonałe. Próbowałem. Pieczona sola ze zrumienionym masłem Składniki: 4 łyzki masła sól 900 g filetów z soli pół cytryny 1 łyżka kaparów z zalewą 1 łyżka posiekanej natki pietruszki Wykonanie: W małym garnku rozgrzać masło. Przysmażać, aż nabierze koloru orzecha. NIe przypalić. Rozgrzać piekarnik nastawiony na funkcję opiekania. Ryby lekko opruszyć solą z obu stron. Ułożyć skórą do dołu w podgrzanym naczyniu do pieczenia. Piec 5 minut w odleglości 10 cm od źrodła ciepła. Skropić przysmażonym masłem. Podnieść naczynie na 2,5 cm od grzałki. Piec, aż ryby będa rumiane. Wycisnąć cytrynę do resztki przesmażonego masła, dodać kapary, natkę i polać ryby. Natychmiast podawać. Nadziewane kwiaty cukinii. Kurczak po wiejsku. Pieczone pomidory faszerowane mozarellą. Pomarańczowe marzenie. Dżem z nektarynek. Sałatka bogini. Lasagne z brokułami. Grzanki z białą fasolą. I wieie, wiele przepisów. I super sekrety na dobre gotowanie. Polecamy.

Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama