Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama Wojewódzki Urząd Pracy
Tematyczne:

Kuchnia

Najpierw obieraczki, potem gąski w kapuście. Tak gotowały nasze babcie

Najpierw obieraczki, potem gąski w kapuście. Tak gotowały nasze babcie

Tradycyjny obrzęd zbiorowego kiszenia kapusty w wykonaniu zespołu obrzędowego z Kocudzy zobaczymy w niedzielę o 13 w Muzeum Wsi Lubelskiej. To dobry powód, żeby przypomnieć regionalne przepisy na smaczne i zdrowe dania z kapusty. 06.10.2024 12:47
Co polecamy na niedzielny obiad?

Co polecamy na niedzielny obiad?

Pogoda nie zachęca do aktywności na zewnątrz, warto więc pozostać w domu i przygotować coś pysznego. Sprawdźcie, jakie przepisy przygotowaliśmy tym razem. Będzie smacznie i różnorodnie. 06.10.2024 08:59
Kuchnia regionalna królowała dzisiaj w Lublinie

Kuchnia regionalna królowała dzisiaj w Lublinie

W sobotę w Centrum Handlowym Gala w Lublinie, odbyła się impreza promująca zdrowe, lokalne i naturalne produkty z Lubelszczyzny. Uczestnicy mogli zakupić ekologiczne produkty żywnościowe tj. sery, miód, wędliny, czy przetwory wg. domowej receptury. Można było również spróbować lubelskich smaków. 05.10.2024 18:27
Reklama deweloper tbv
Grzybowy zawrót głowy! Jedliście kiedyś deser z grzybami?

Grzybowy zawrót głowy! Jedliście kiedyś deser z grzybami?

Jesień to oczywiście sezon na grzyby. A Polacy kochają dania z grzybami. Ale czy ktoś kiedyś spotkał się z deserem, gdzie mamy dodatek grzybów? 05.10.2024 11:00
Trzy dania za 69 zł! Zbliża się jesienna edycja Restaurant Week

Trzy dania za 69 zł! Zbliża się jesienna edycja Restaurant Week

Już 8 października rozpocznie się jesienna edycja Restaurant Week. To wyjątkowy festiwal, który pozwala na przeżycie wspaniałych momentów przy trzydaniowej kolacji za jedyne 69 zł. Udział bierze kilkanaście lubelskich restauracji. 02.10.2024 07:04
Jesień w pełni. Oznacza to wysyp grzybów w lubelskich lasach

Jesień w pełni. Oznacza to wysyp grzybów w lubelskich lasach

Nadeszła piękna złota jesień. Ostatnie dni były ciepłe i wilgotne, a to oznacza, że w lasach jest wysyp grzybów. 30.09.2024 17:32
„Smakowite Lubelskie”, czyli promocja zdrowego i dobrego.

„Smakowite Lubelskie”, czyli promocja zdrowego i dobrego.

Już na początku października odbędzie się impreza promująca zdrowe, lokalne i naturalne produkty z Lubelszczyzny. Oprócz tego na uczestników czeka moc atrakcji. 30.09.2024 07:25
Praca od bladego świtu. Wszystko dla smaku świeżego pieczywa

Praca od bladego świtu. Wszystko dla smaku świeżego pieczywa

Ich praca zaczyna się bladym świtem, aby rano ludzie mogli cieszyć się smakiem świeżego pieczywa. Piekarnia Pęzioł działa w Lublinie 21 lat. 28.09.2024 20:09
Największym wyzwaniem był catering dla 10 tys. osób. Ale po pandemii wciąż stają na nogi

Największym wyzwaniem był catering dla 10 tys. osób. Ale po pandemii wciąż stają na nogi

Od zawsze żywienie innych było wpisane w zawód tych ludzi. Najpierw była to instytucja zrzeszająca lubelską gastronomię, potem restauracja. Właściciele kultowej restauracji Koncertowa z Lublina przecierali szlaki w różnych aspektach lokalnej gastronomii. 28.09.2024 19:04
Kotlet na talerzu. Jeśli nie schabowy, to jaki? Kilka sprawdzonych przepisów

Kotlet na talerzu. Jeśli nie schabowy, to jaki? Kilka sprawdzonych przepisów

W niedzielę Polacy jedzą schabowe. Czy tylko? Kotlet niejedno ma imię. Na prośbę naszych czytelników sprawdzone przepisy na kotlety z mięsem i bez. 28.09.2024 13:00
Kochamy kuchnię włoską. A za co? Za smaki

Kochamy kuchnię włoską. A za co? Za smaki

Wszyscy kochają kuchnię włoską. Pizza, makarony, desery... Żeby spróbować prawdziwej kuchni włoskiej nie trzeba wcale jechać do słonecznej Italii. 28.09.2024 11:00
One wiedzą jak być na fali - nad zalewem powstał nowy lokal

One wiedzą jak być na fali - nad zalewem powstał nowy lokal

Odwiedzający Zalew Zemborzycki mają nowe miejsce, gdzie mogą odpocząć po spacerze wokół "lubelskiego morza". Nowy lokal zaprasza wszystkich - także poza sezonem. 27.09.2024 10:04
Reklama