Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama
Tematyczne:

Kuchnia

Obchodzimy Międzynarodowy Dzień Pizzy

Obchodzimy Międzynarodowy Dzień Pizzy

Myślisz luty, myślisz walentynki. Ale czy masz rację? Ci, którzy swą miłość skierowali ku pizzy będą świętować wcześniej. Już w niedzielę z okazji Międzynarodowego Dnia Pizzy warto sobie pofolgować. I przyrządzić całą blachę tego specjału w domu. 09.02.2014 00:01
Kulinarna Mapa: Jak przyrządzić słynne piaseckie flaki?

Kulinarna Mapa: Jak przyrządzić słynne piaseckie flaki?

Radzi Jaga Sieczkarz, właścicielka baru Barrakuda w Lublinie. 08.02.2014 18:00
Jak przyrządzić smaczną jagnięcinę

Jak przyrządzić smaczną jagnięcinę

Stanisław Stelmach, właściciel Zajazdu Marta w Pułankowicach 03.02.2014 00:01
Reklama deweloper tbv
Kulinarna Mapa Lubelszczyzny: Gotuj się na zimę. Rozgrzewające przepisy

Kulinarna Mapa Lubelszczyzny: Gotuj się na zimę. Rozgrzewające przepisy

Macie dobrą kuchnię. Tylko, dlaczego taką złą zimę? - pyta Jean Bos, królewski kucharz z Brukseli. Mistrz ratuje się belgijską zupą piwną i golonką w czerwonym winie. A my podpowiadamy Jeanowi, które polskie potrawy potrafią rozgrzać ciało i duszę. 02.02.2014 20:30
Jak zrobić dobry kotlet pożarski?

Jak zrobić dobry kotlet pożarski?

Co łączy słynny kotlet pożarski z kotletem de volaille? Robi się je z drobiu, najlepsze są z kostką, za każdym stoi barwna historia powstania. Te wykwintne dania podawano w najlepszych restauracjach przedwojennego Lublina i Kazimierza. Tyle, że dziś mało który kucharz potrafi je przyrządzić. 28.01.2014 12:00
Jak przyrządzić smaczną rybę?

Jak przyrządzić smaczną rybę?

W nowym cyklu będziemy zamieszczać porady i przepisy szefów kuchni z najlepszych restauracji Lublina i regionu. Mamy nadzieję, że wzbogacą nasz Przewodnik po restauracjach Lubelszczyzny. 26.01.2014 12:00
Restauracja The Olive w Lublinie: Cztery mocne gwiazdki (recenzja)

Restauracja The Olive w Lublinie: Cztery mocne gwiazdki (recenzja)

Wszystko dobre, co się dobrze kończy. W naszym przewodniku ogłaszamy przerwę, bo autorowi recenzji należy się dieta odchudzająca. Do recenzji wrócimy – a dziś zapraszamy na relację z naszej wyprawy do restauracji The Olive – mieszczącej się w hotelu Ilan. 19.01.2014 00:01
10 najciekawszych potraw, które dostaniemy w lubelskich restauracjach

10 najciekawszych potraw, które dostaniemy w lubelskich restauracjach

W ostatnim już kulinarnym podsumowaniu 2013 roku przedstawiamy 10 najciekawszych potraw, które możecie spróbować w restauracjach Lublina i regionu. Od mięsa smażonego na kamieniu przez pyszne makarony po doradę z grilla 17.01.2014 13:30
Lublin: Najciekawsze restauracje w powiecie

Lublin: Najciekawsze restauracje w powiecie

Gdzie pojechać na dziczyznę, a gdzie na dobre ryby? Gdzie golonka jest smakowita, a gdzie pielmienie rozpływają się w ustach? Przedstawiamy restauracje w naszym województwie, które w nowym roku warto odwiedzić w pierwszej kolejności. Nasz wybór jest wyłącznie subiektywny, ale może być drogowskazem: gdzie warto pojechać, co warto zjeść 14.01.2014 16:45
Jak upiec cebularze w domu?

Jak upiec cebularze w domu?

Przepisy na cebularza. 06.01.2014 16:00
Łubinowa Restauracja w Łąkach koło Nałęczowa (recenzja)

Łubinowa Restauracja w Łąkach koło Nałęczowa (recenzja)

Piękne wnętrze, widok na ogród, który latem zamienia się też w restaurację oraz kuchnia oparta na sezonowych produktach. Ponieważ restauracja jest częścią przytulnego pensjonatu, na sali panuje rodzinna atmosfera. Na miejscu znajdziecie także sklepik z domowymi przetworami, a na kredensie stoją tutejsze nalewki. 06.01.2014 00:01
10 najlepszych restauracji w Lublinie: Gdzie warto pójść, co warto zjeść?

10 najlepszych restauracji w Lublinie: Gdzie warto pójść, co warto zjeść?

Przedstawiamy restauracje Lublina, które w nowym roku warto odwiedzić w pierwszej kolejności. Wizyta w każdej może być fascynująca i w każdej spotkacie dobre jedzenie. Nasz wybór jest wyłącznie subiektywny, ale może być drogowskazem. Gdzie warto pójść, co warto zjeść? 05.01.2014 09:00

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama