Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama
Tematyczne:

Kuchnia

Przepisy na nalewki. Zbigniew Sierszuła: Morelówka

Przepisy na nalewki. Zbigniew Sierszuła: Morelówka

Zbigniew Sierszuła był gościem II Konwentu Mistrzów Polskich Nalewek, wygłosił wykład o harmonii, jako najważniejszym składniku nalewki. Oto jego autorski przepis na bardzo słodką i aromatyczną nalewkę. 17.05.2011 10:35
Przepisy na nalewki. Hieronim Błażejak: Nalewka farmaceutów

Przepisy na nalewki. Hieronim Błażejak: Nalewka farmaceutów

W jej przygotowaniu specjalizowali się przed wojną farmaceuci. Jest bardzo delikatna w smaku. 17.05.2011 10:24
Konwent i warsztaty nalewek w Lublinie

Konwent i warsztaty nalewek w Lublinie

W sobotę i niedzielę 14-15 maja na VII Targach Ogrodniczych Eden w Lublinie będzie można nauczyć się robić nalewki od mistrzów, posłuchać wykładów i wziąć udział w bezpłatnych warsztatach. 11.05.2011 13:49
Reklama deweloper tbv
VII Targi Ogrodnicze Eden w Lublinie. Raj dla smakoszy!

VII Targi Ogrodnicze Eden w Lublinie. Raj dla smakoszy!

Afrykański ogórek, czerwona brukselka, fasolnik egipski, karczochy, kiwi, kosztela, pigwa, szalotka. Kupujemy, sadzimy, czekamy i jemy. Na rozpoczynających się w sobotę 14 maja w Lublinie VII Targach Ogrodniczych Eden będzie można kupić nasiona modnych warzyw oraz sadzonki drzew i krzewów na nalewki. 11.05.2011 12:06
Faszerowane papryczki do chrupania

Faszerowane papryczki do chrupania

Na lubelskim targu można kupić małe papryczki. Wyglądają groźnie, wcale nie są ostre i można je spożytkować do zrobienia pysznej zakąski. 07.05.2011 09:58
Jak zrobić ser Liptauer do bułeczek?

Jak zrobić ser Liptauer do bułeczek?

Ser Liptauer to cudowna kombinacja bryndzy, masła, słodkiej papryki w proszku, kaparów, sardeli i sproszkowanego kminku – twierdzi Piotr Bikont. Jak to smakuje? 07.05.2011 09:55
Przepisy na grilla: Jakie ryby, mięso, grzyby, owoce i warzywa na ruszt

Przepisy na grilla: Jakie ryby, mięso, grzyby, owoce i warzywa na ruszt

Grillowanie to najpopularniejszy wśród Polaków sposób spędzania wiosennych i letnich wieczorów. Podpowiadamy, na co zwrócić uwagę, żeby dobrze smakowało. 04.05.2011 18:45
Jan Paweł II lubił czekoladę, sernik i piernik z Lublina

Jan Paweł II lubił czekoladę, sernik i piernik z Lublina

Lubił czekoladę. Kremówki. Tradycyjny piernik, podawany na KUL-u. W Watykanie często podawano sernik. 29.04.2011 10:14
Papieski smak

Papieski smak

Karol Wojtyła jadał bardzo skromnie. Uwielbiał ziemniaki z kwaśnym mlekiem. Jak został papieżem, na watykańskim stole pojawiła się zupa minestrone, spaghetti oraz cielęcina. Na deser siostry podawały sernik i szarlotkę. 29.04.2011 10:00
Wielkanocny smak

Wielkanocny smak

Może być z chrzanem, kwasem z kiszonych ogórków i suszonymi grzybami. Nazywa się żur, Górale nazywają go święceliną, na Lubelszczyźnie nosi nazwę kwaszy lub kisielicy. 22.04.2011 12:57
Smak Babina

Smak Babina

Był sekretarzem królewskim. I najwybitniejszym poetą swoich czasów. Należał do Rzeczpospolitej Babińskiej, jednego z najsławniejszych polskich kabaretów. W Babinie, leżącym nieopodal bychawskiej szosy pisał wiersze, biesiadował i pił węgierskie wino. Umarł młodo. Miał pięć pogrzebów. A teraz wyszło na jaw, że czaszka wyjęta z jego trumny należała do kobiety. 18.04.2011 10:45
Żółty ser. Na zimno i na gorąco!

Żółty ser. Na zimno i na gorąco!

Panierowany camembert na sałacie ma trochę kalorii. Ale jak smakuje? Żółty ser to świetny dodatek do smakowitych sałatek. Na gorąco może być pełnym, obiadowym daniem. 18.04.2011 10:37

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama