Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama
Tematyczne:

Kuchnia

Szkoła gotowania: Tortilla española (wideo)

Szkoła gotowania: Tortilla española (wideo)

Ismael Hernandez nauczy was robić popularną tortillę. Można ją jeść na gorąco, na zimno. Można z niej zrobić koreczki i kanapki. 11.02.2011 04:54
Jak rumsztyk to w \"Pośpiechu” na Lubartowskiej

Jak rumsztyk to w \"Pośpiechu” na Lubartowskiej

Rumsztyk, ozorek w sosie chrzanowym, mielony z buraczkami. Takie rarytasy można zjeść w lubelskim barze \"Pośpiech” przy ul. Lubartowskiej. 03.02.2011 16:04
Szkoła gotowania: Paella (wideo)

Szkoła gotowania: Paella (wideo)

Paella to jedno z najbardziej znanych dań hiszpańskich. Polecamy. Naszym nauczycielem będzie Ismael Hernandez Suarez. 28.01.2011 06:19
Reklama deweloper tbv
Pstrągi po chłopsku

Pstrągi po chłopsku

Plasterki wędzonego boczku nadają pstrągom wspaniały aromat. Polecamy. 25.01.2011 14:06
Żeberka w sosie własnym

Żeberka w sosie własnym

W sam raz na niedzielny obiad dla całej rodziny. Proponujemy podać je z ziemniakami opiekanymi w ziołach i kiszonym ogórkiem. 23.01.2011 10:16
Tatarskie naleśniki z Markuszowa

Tatarskie naleśniki z Markuszowa

W 1685 roku Jan III Sobieski spróbował w Markuszowie małych pikantnych ciasteczek z farszem, zwanych \"nalistnikami”. Zrobiła je żona Rodlina Lachowicza, Tatara służącego w polskim wojsku. Tak zaczęła się kariera naleśników tatarskich. 20.01.2011 15:34
Kulinarna mapa Lubelszczyzny: Lebiodki

Kulinarna mapa Lubelszczyzny: Lebiodki

To przepyszne paszteciki nadziewane ...lebiodą. - Tak się u nas w domu gotowało - wspomina Helena Opolska z Markuszowa 20.01.2011 15:29
Racuszki na chandrę

Racuszki na chandrę

Z dzieciństwa pamiętam smak racuchów, które robiła mama. Czy możecie podać sprawdzone przepisy na różne rodzaje tych smakołyków – pisze Joasia z Puław. Spełniamy prośbę. 17.01.2011 14:54
Przepis: Placki z cukinii

Przepis: Placki z cukinii

Wystarczą dwie cukinie, żeby zrobić zdrowy obiad dla całej rodziny. 17.01.2011 14:45
Dobre rzeczy: Mielony

Dobre rzeczy: Mielony

Mielony był kiedyś bardzo cenionym daniem. Robiono go z dobrego mięsa, podawano z ziemniakami i buraczkami. 17.01.2011 10:31
Rumsztyk czy bryzol

Rumsztyk czy bryzol

Zniknęły z lubelskich restauracji. A szkoda. 17.01.2011 10:27
Smak PRL: golonka, rumsztyk i bryzol

Smak PRL: golonka, rumsztyk i bryzol

Golonkę na puree z grochu z zasmażaną kapustą zmawiali w restauracji \"Europa” Stanisław Mikulski i Jan Machulski. Z czasem klasyczny przepis udoskonalił Kazimierz Grześkowiak. Która golonka była lepsza? Rozsądźcie sami. 17.01.2011 10:24

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama