Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama
Tematyczne:

Kuchnia

Co włożyć do koszyczka wielkanocnego? Święconka - symbolika pokarmów

Co włożyć do koszyczka wielkanocnego? Święconka - symbolika pokarmów

Zwyczaj święcenia pokarmów przywędrował do Polski około XII wieku. Najpierw pokarmy święcono w domach. Potem pokarmy święcono na powietrzu, pod krzyżami lub na placach. W końcu XVIII wieku święcenie przeniosło się do kościołów. świątyń i tak jest do dziś. 19.04.2019 19:22
Przepisy na wielkanocny obiad: Zrazy, boczek, szynka i królik

Przepisy na wielkanocny obiad: Zrazy, boczek, szynka i królik

Przepisy polecają Marek Panek, szef kuchni w Hades Szeroka w Lublinie oraz Agnieszka Filiks, szefową kuchni i właścicielką Willi Filiks w Nałęczowie. 19.04.2019 18:59
Przepisy wielkanocne: Co na śniadanie, co na obiad? Inspiracje szefowej kuchni

Przepisy wielkanocne: Co na śniadanie, co na obiad? Inspiracje szefowej kuchni

Rozmowa z Agnieszką Filiks, szefową kuchni i właścicielką Willi Filiks w Nałęczowie. 19.04.2019 17:43
Reklama deweloper tbv
Przepisy Wielkanocne: Jak zrobić wielkanocny żur?

Przepisy Wielkanocne: Jak zrobić wielkanocny żur?

Przepis na wielkanocny żurek z kiełbasą. 18.04.2019 09:53
Pisanki w stylu rustykalnym i glamour. Jak je zrobić? [wideo]

Pisanki w stylu rustykalnym i glamour. Jak je zrobić? [wideo]

Jak przygotować wielkanocne pisanki? W "Dzień Dobry TVN" rodzina Sprytnych zdradziła kilka pomysłów. Jak udekorować jajka w stylu rustykalnym i glamour? 18.04.2019 09:21
Staroświecki kraft i miszkulancja. 10 najlepszych postnych dań [przepisy]

Staroświecki kraft i miszkulancja. 10 najlepszych postnych dań [przepisy]

Kulinarna wstrzemięźliwość pozwoli rozsmakować się w wielkanocnej kuchni. Oto 10 najciekawszych postnych dań ze staropolskim rodowodem 14.04.2019 12:05
Szef kuchni 2 PI ER zrekonstruuje dania Ostatniej Wieczerzy Leonarda da Vinci

Szef kuchni 2 PI ER zrekonstruuje dania Ostatniej Wieczerzy Leonarda da Vinci

Spektakl w ramach projektu „Jem Teatr” - w piątek, 12 kwietnia, o godzinie 19 w lubelskiej restauracji 2 PI ER - w ramach Post Festiwalu. Co przygotuje Jakub Piętowski, szef kuchni? 10.04.2019 09:44
Wiejskie pierogi. 10 przepisów od pań z Kół Gospodyń Wiejskich

Wiejskie pierogi. 10 przepisów od pań z Kół Gospodyń Wiejskich

Grube, z farszem od serca, ze smakowitym ciastem. Polane skwarkami albo cebulką smażoną na oleju. Oto 10 przepisów od pań z Kół Gospodyń Wiejskich. 01.04.2019 15:16
Krewetki. Smaczne i lekkostrawne. Robi się je w 5 minut [przepisy]

Krewetki. Smaczne i lekkostrawne. Robi się je w 5 minut [przepisy]

Dla tych, co do krewetek podchodzą z rezerwą mamy dobrą wiadomość. W sklepach są krewetki wstępnie obgotowane i zamrożone. Wystarczy rzucić je na masło z czosnkiem i gotowe. Oto instrukcja obsługi krewetek. 31.03.2019 08:48
Lubelskie Restaurant Week: 10 najciekawszych dań

Lubelskie Restaurant Week: 10 najciekawszych dań

3 kwietnia startuje w Lublinie, Kazimierzu i Nałęczowie festiwal Lubelskie Restaurant Week. Szacunek dla jedzenia i uważność w restauracji to idea wiosennej edycji. Wybraliśmy dla was 10 najciekawszych dań. 30.03.2019 20:59
Kulinarne zmiany na Starym Mieście w Lublinie. Mandragora się powiększa

Kulinarne zmiany na Starym Mieście w Lublinie. Mandragora się powiększa

– Duży ogródek będzie czynny już w maju. Nową część Mandragory otworzymy z początkiem sezonu turystycznego – mówi Izabela Kozłowska-Dechnik, właścicielka żydowskiej restauracji. 27.03.2019 17:31
Kuchnia na Wielki Post: Najlepsze przepisy na ryby

Kuchnia na Wielki Post: Najlepsze przepisy na ryby

Post i ryba, złożenie doskonałe. Mamy dobre przepisy. Zapraszamy w nostalgiczną podróż. Zaczynamy od słynnej restauracji Berensa w Kazimierzu. 22.03.2019 21:15

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama