Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
strona 2 / 3
Jabłko z grilla
Absolutnie bezpretensjonalny dodatek do mięs z grilla. Bardzo polecamy.
Składniki: 4 jabłka, słoiczek miodu lipowego, cynamon, opcjonalnie ostre chili.
Wykonanie: Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w grube plastry. Każdy plaster posmarować z jednej strony miodem lipowy, kto lubi, z dodatkiem chili. Grillujemy z obu stron, posypujemy cynamonem.
Zielone papryczki z grilla
Składniki: 10 podłużnych strąków zielonej papryki, 30 dag utartego na tarce sera Feta, 1/2 szklanki oliwy, 4 łyżki pieprzu.
Wykonanie: Ściąć wierzchy i usunąć pestki papryk. Wymieszać ser z 2 łyżkami oliwy, doprawić pieprzem
Wypełnić papryki nadzieniem i przykryć je odciętymi wierzchami. Każdą posmarować oliwą i zawinąć w folię. Grillować 10 minut, często obracając papryki.