Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama Radosnych Świąt Bożego Narodzenia naszym drogim Czytelnikom życzy Redakcja Dziennika Wschodniego
Reklama

Pierogi naszym dobrem narodowym!

Na słodko, na słono, z owocami i na święta z kapustą i grzybami. Pierogi możemy jeść cały rok i z czym tylko chcemy. A jaki jest sekret najlepszych pierogów?
Pierogi naszym dobrem narodowym!

Włosi mają ravioli, Gruzini chinkali, a Polska ma najlepsze na świecie pierogi. W lecie - ze świeżymi owocami, najpopularniejsze są z jagodami, truskawkami oraz serem na słodko. Przez cały rok możemy jeść ruskie, z mięsem, czy kaszą gryczaną na słono. Jedną z 12 potraw wigiijnych są pierogi z kapustą i grzybami. 

Proste i smaczne, a do tego dostosowane do każdego. Bo kto nie kocha pierogów?

W dzisiejszym odcinku "Dziennika ze smakiem" Jacek Jakubczak opowie nam o sekrecie na najlepsze ciasto pierogowe oraz o tym z czego można zrobić nadzienie. 

Polecamy oglądać nasz program uważnie, ponieważ w filmie pojawia się konkurs! Do wygrania atrakcyjne nagrody, które ufundowała firma FoodWell.


Podziel się
Oceń

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama