Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Faszerowane papryczki do chrupania

Na lubelskim targu można kupić małe papryczki. Wyglądają groźnie, wcale nie są ostre i można je spożytkować do zrobienia pysznej zakąski.
Składniki: 10 papryczek, miseczka sera Liptauer (bryndza, biały ser, masło, kapary, korniszonek, papryka w proszku), gęsty jogurt do maczania. Wykonanie: Papryczki umyć, naciąć wzdłuż, do każdej nałożyć ser Liptauer. Maczać w jogurcie, który można doprawić ulubionymi przyprawami. Chrupać. Ważne: Kapsaicyna zawarta w papryczkach jest od kilku lat przedmiotem badań w kierunku jej antyrakowych właściwości, naukowcy potwierdzili kilka mechanizmów przeciwnowotworowego działania tego związku.

Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama