Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Zwycięski przepis na golonkę

Goloneczka z grilla według internauty podpisującego się Wiesmak wygrała nasz konkurs kulinarny z restaauracją Incognito.
Zwycięski przepis na golonkę
Do chrupiącej golonki z grilla wystarczy chrzan i kromka dobrego chleba (Maciej Kaczanowski)
Dziękujemy za konkursowe przepisy. Wybraliśmy propozycję Wiesmaka, który podał przepis na golonkę z grilla oraz klasyczną golonkę na kapuście. Autora przepisu prosimy o kontakt mailowy z Agnieszką Dragan: [email protected] - i podanie swoich danych. Przekażemy je restauracji Incognito, która przygotuje dla zwycięzcy naszego konkursu podwójne zaproszenie i ugości go tak jak trzeba. Dziękujemy za wspólną zabawę. A oto zwycięski przepis. Składniki: 4 golonki, 2 marchewki, 1 seler, 1 cebula, 1 pietruszka, oliwa, sól, pieprz, ulubione zioła do smaku, bulion. Wykonanie: Warzywa kroimy w słupki, cebulę w piórka. Golonki nacieramy solą, pieprzem i ziołami. Obkładamy wa-rzywami. Podlewamy oliwą. Prawdziwi smakosze dodają kieliszek żubrówki (resztę butelki chowają na przyjęcie grillowe). Całość chowamy do lodówki na 24 godziny. Następnego dnia gotujemy razem z warzywami. Po wyjęciu skrapiamy oliwą, Grillujemy na złoty kolor, tak by były chrupiące. Smacznego!!!

Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama