Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama Wojewódzki Urząd Pracy

Przepis: Barszcz na Wigilię

Składniki: wywar z grzybów lub jarzyn 2 litry, buraki 1.3 kg, jabłko 300 g, cebula 200 g, marchew 100 g, seler korzeń 80 g, pietruszka korzeń 80 g, czosnek 40 g, zakwas buraczany do smaku, liść laurowy 2 szt., ziele angielskie 5 szt., ziarna pieprzu 5 szt., sól i pieprz, cukier do smaku, majeranek.
Przepis: Barszcz na Wigilię

Wykonanie: jarzyny rozdrabniamy, przyprawiamy solą i cukrem, zostawiamy na 24 godziny.

Zalewamy buraczki zimnym wywarem, doprowadza my do wrzenia i cedzimy. Zachowujemy bulion buraczany.

Czynność powtarzamy 8 razy.

Bulion buraczany przyprawiamy korzeniami, suszonym grzybkiem, dodajemy zakwas do smaku. Przyprawiamy do smaku, cukrem i majerankiem.


Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama